Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιες είναι οι ανθρώπινες τροφές που μπορούν να φάνε τα καναρίνια

Ποιες είναι οι ανθρώπινες τροφές που μπο...

Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν τα καναρίνια για ζώα συντροφιάς

Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν τα καναρίνια για ζώα συντροφιάς.

Και όπως οι γατογονείς και οι σκυλογονείς θέλουν να μοιράζονται μερικές ανθρώπινες τροφές με τα κατοικίδιά τους, το ίδιο θέλουν και οι κηδεμόνες αυτών των υπέροχων πτηνών. Βέβαια, δεν είναι όλες οι τροφές κατάλληλες για τα καναρίνια και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν αποφασίσετε να τους δώσετε ένα κομματάκι από το σνακ σας.

 Ετοιμάσαμε για εσάς μια λίστα με μερικές ανθρώπινες τροφές που μπορείτε να μοιραστείτε άφοβα με το αγαπημένο σας καναρίνι.

Αγγούρι

Το μεγαλύτερο μέρος του αγγουριού είναι νερό και γι’ αυτό τον λόγο έχει πολύ λίγες θερμίδες. Μπορείτε, λοιπόν, άφοβα να δώσετε μερικά κομματάκια αγγουριού στο καναρίνι σας περίπου τρεις φορές την εβδομάδα. Αν επιλέξετε να μην αφαιρέσετε την φλούδα, βεβαιωθείτε ότι το έχετε πλύνει πολύ καλά. Επίσης, κόψτε το σε μικρά κομματάκια για να αποφύγετε τον κίνδυνο πνιγμού.

Αυγό

 Αν και για πολύ καιρό τα αυγά θεωρούνταν πηγή χοληστερόλης, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη B5, D και E και περιέχουν πρωτεΐνες οι οποίες βοηθούν στην ανάπλαση φθαρμένων ιστών. Για να δώσετε στο καναρίνι σας αυγό θα πρέπει να είναι καλά μαγειρεμένο, καθώς το ωμό αυγό μπορεί φέρει επιβλαβή βακτήρια. Προσοχή και στην ποσότητα του αυγού που θα προσφέρετε στο καναρίνι σας γιατί δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι έχει μικρό στομαχάκι και με μόνο λίγα γραμμάρια μπορεί να δυσκολευτεί στην πέψη του.

Καρότο

Πρόκειται για ένα λαχανικό που μπορεί ένα καναρίνι να τρώει σχεδόν κάθε μέρα. Τα καρότα περιέχουν μέταλλα, βιταμίνη Κ1, φυτικές ίνες και β-καροτένιο. Μπορούν να ενισχύσουν την όραση των καναρινιών, να βοηθήσουν στο ανοσοποιητικό τους σύστημα και να κάνουν πιο εύκολη τη διαδικασία της πέψης. Μπορείτε να προσφέρετε στο καναρίνι σας ωμό καρότο ή μαγειρεμένο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το κόψετε σε μικρά κομματάκια για να αποφύγετε τον κίνδυνο πνιγμού.

Μήλο

Τα μήλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Και αυτό το φρούτο βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη διαδικασία της πέψης. Μπορείτε να προσφέρετε μικρές ποσότητες μήλου στο καναρίνι σας, είτε με την φλούδα είτε χωρίς. Αν επιλέξετε να αφήσετε την φλούδα, βεβαιωθείτε ότι το έχετε πλύνει καλά. Επίσης, αφαιρέστε τα κουκούτσια γιατί είναι τοξικά για τα καναρίνια.

 Μπανάνα

Εκτός από νόστιμες, οι μπανάνες είναι και θρεπτικές, καθώς περιέχουν βιταμίνη Α, Β6, C και κάλιο. Είναι ένα υγιεινό φρούτο που μπορείτε να δώσετε στο καναρίνι σας μόνο λίγες φορές την εβδομάδα και σε μικρές ποσότητες γιατί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Παρόλα αυτά, οι μπανάνες βοηθάνε στην καλή υγεία των νυχιών και του ράμφους, στο ανοσοποιητικό σύστημα και στο μεταβολισμό των λιπών, των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών A, B, C, μαγνησίου και σιδήρου. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του καναρινιού σας. Επιπλέον, το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στη  διαδικασία της πέψης. Τα καναρίνια μπορούν να φάνε το μπρόκολο είτε μαγειρεμένο είτε ωμό. Ωστόσο, ορισμένοι  κτηνίατροι προτείνουν να μην μαγειρεύετε το συγκεκριμένο λαχανικό, καθώς με το μαγείρεμα μπορεί να «σκοτώσει» τα θρεπτικά συστατικά που είναι ευαίσθητα στη θερμότητα, όπως είναι η βιταμίνη C.

Τελευταίες σκέψεις

Πριν προσφέρετε στο καναρίνι σας οποιαδήποτε ανθρώπινη τροφή, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον/την κτηνίατρό σας. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε ζώακι έχει τις δικές του μοναδικές ανάγκες και μπορεί κάποια από τις παραπάνω τροφές να μην είναι κατάλληλη για τη διατροφή του. Τέλος, θα πρέπει να προσέχετε τις ποσότητες τροφής που θα δώσετε στο καναρίνι σας, καθώς το γαστρεντερικό του σύστημα είναι διαφορετικό από των ανθρώπων.

ΠΗΓΗ topetmou.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις