Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι - Ένας 22χρονος φοιτητής έπιασε τον σταυρό- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην τελετή αγιασμο...

Τον σταυρό έπιασε φέτος ο 22χρονος φοιτητής Πέτρος Χριστόπουλος - Δεκάδες κολυμβητές βούτηξαν στον Πατραϊκό

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζονται σήμερα στην Πάτρα τα Θεοφάνεια, η μεγάλη δεσποτική γιορτή σε ανάμνηση της Βάπτισης του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό.

Επίκεντρο του εορτασμού το πρωί ήταν  ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Ευαγγελίστριας, όπου τελέστηκε Όρθρος και η Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου.

Στις 10 το πρωί τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός και στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή, με την εικόνα της Βαπτίσεως, το ιερό Ευαγγέλιο και τον Τίμιο Σταυρό, συνοδεία της Δημοτικής Μουσικής, αγήματος, συλλόγων και φορέων πραγματοποιήθηκε (στις 11 π.μ.) η τελετή του αγιασμού των υδάτων στο μόλο της Αγίου Νικολάου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και ιερείς προχώρησε στην κατάδυση του Σταυρού και δεκάδες έπεσαν στα παγωμένα νερά του Πατραϊκού Κόλπου.

Τον σταυρό έπιασε φέτος ο 22χρονος φοιτητής Πέτρος Χριστόπουλος. 

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που το καταφέρνει καθώς όπως ανέφερε προσπαθούσε από την ηλικία των 14ετών. Εμφανώς συγκινημένος δήλωσε ευλογημένος που τα κατάφερε.

Η προσέλευση των επισήμων και η δοξολογία στη Μητρόπολη Πατρών

Λίγο πριν τις 11 η Δοξολογία στη Μητρόπολη ολοκληρώθηκε και ακολούθησε η μετάβαση κλήρου, επισήμων και πιστών πεζή στο λιμάνι για τον καθιαγιασμό των υδάτων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις