Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

H ανασκόπηση του Σ.Μ.ΑΧ. Φειδιππίδης για το 2023

H ανασκόπηση του Σ.Μ.ΑΧ. Φειδιππίδης για το 2023

687 δρομείς συμμετείχαν σε 91 αγώνες τη χρονιά που πέρασε

Αν το 2022 αποτέλεσε ένα έτος δυναμικής επανεκκίνησης για το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.ΑΧ.) «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ», η χρονιά που φεύγει σε λίγες ώρες καταξίωσε το Σύλλογο στη δρομική κοινότητα της χώρας.
Η μεγάλη αύξηση του αριθμού των μελών, η μαζική συμμετοχή τους στους αγώνες δρόμου, οι ομαδικές διακρίσεις σε αγώνες που συμμετείχε ο σύλλογος αλλά και σε ατομικό επίπεδο και η επιλογή του «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ» να εκπροσωπήσει το δρομικό κίνημα ως συνδιοργανωτής στο 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ» που διεξήχθη τον Οκτώβριο με ευθύνη την πρόσκληση των Συλλόγων δρομέων από όλη τη χώρα να συμμετάσχουν, και στην οποία τελικά ανταποκρίθηκαν δέκα (10) σύλλογοι με περισσότερους από τριακόσιους (300) δρομείς, εδραίωσαν την εξέχουσα θέση που κατέχει πλέον ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας στο δρομικό κίνημα.
Εξακόσιοι ογδόντα επτά (687) δρομείς του Σ.Μ.ΑΧ. «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» συμμετείχαν σε ενενήντα ένα (91) αγώνες το 2023, αποστάσεων από 5χλμ έως και 180χλμ, στο δρόμο, στο βουνό αλλά και multisport (τρίαθλο)
Από τους 91 αγώνες, επτά (7) ήταν Μαραθώνιοι με εβδομήντα επτά (77) Μαραθωνοδρόμους να διασχίσουν τη γραμμή του τερματισμού και δέκα (10) αγώνες υπεραποστάσεων στους οποίους τερμάτισαν με επιτυχία δεκαοκτώ (18) απόγονοι του «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ». Δέκα (10) δρομείς του Συλλόγου συμμετείχαν σε αγώνες στο εξωτερικό.
Σε ατομικό επίπεδο δεκαεπτά (17) φορές οι δρομείς μας ανέβηκαν σε βάθρο ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ το 2023, κατακτώντας τρεις (3) πρωτιές για το Σύλλογο, ενώ άλλες 56 φορές ο Σ.Μ.ΑΧ. «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» εκπροσωπήθηκε στα βάθρα των Ηλικιακών κατηγοριών
Στους περισσότερους αγώνες το 2023 συμμετείχαν οι Θωμάς Ρεπαντής και Χρυσάνθη Τράντζα, ζευγάρι στο τρέξιμο αλλά κυρίως στη ζωή, τη μεγαλύτερη αγωνιστική απόσταση κάλυψε ο Σπαρταθλητής μας Σωτήρης Μανουδάκης, τα περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα ο επίσης υπερμαραθωνοδρόμος Παντελής Διαμαντόπουλος, ενώ τις περισσότερες φορές στο βάθρο ανέβηκε η Κατερίνα Πρισακάρου.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports