Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Οι Τούρκοι του ελληνικού ποδοσφαίρου πριν από τον Φατίχ Τερίμ

Οι Τούρκοι του ελληνικού ποδοσφαίρου πρι...

Ο Φατίχ Τερίμ ανέλαβε τον Παναθηναϊκό αντικαθιστώντας τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, καθώς ο πολύπειρος Τούρκος τεχνικός, Φατίχ Τερίμ, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά την απομάκρυνση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον πάγκο.
Ο Τούρκος τεχνικός μπαίνει στη λίστα με τους ομοεθνείς του που έρχονται για να εργαστούν στην Ελλάδα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Μάλιστα είναι ο δεύτερος Τούρκος προπονητής που έρχεται στη χώρα μας (οι Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης και Νίκος Κόβης είχαν τουρκικό διαβατήριο αλλά είναι ελληνικής καταγωγής), αλλά πρώτος σε επίπεδο Stoiximan Super League.

Παράλληλα γίνεται ο γηραιότερος που θα κοουτσάρει ομάδα στην Ελλάδα.

Ερόλ Μπουλούτ

Ο Ερόλ Μπουλούτ γεννήθηκε στη Γερμανία, αλλά πήρε την τουρκική υπηκοότητα και για πολλά χρόνια αγωνίστηκε στη χώρα μας με τη φανέλα μάλιστα πέντε ομάδων.

Ο άλλοτε αριστερός μπακ ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2001 για λογαριασμό του Πανιωνίου. Με τον ιστορικό αγωνίστηκε 46 φορές και πέτυχε έξι γκολ, ωστόσο δύο χρόνια μετά αποχώρησε για να επιστρέψει το 2007. Εκείνο το καλοκαίρι ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού και παρέμεινε στους Πειραιώτες για δύο χρόνια, πανηγυρίζοντας δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.

Το καλοκαίρι του 2009 αποχώρησε για τη Μέταλουργκ, επέστρεψε όμως στη χώρα μας μέχρι και το τέλος της καριέρας του. Πρώτος του σταθμός ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου (στη Β' Εθνική), ακολούθησε ο ΟΦΗ στη Super League και τέλος η Βέροια, στην οποία έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Σήμερα ο Ερόλ Μπουλούτ είναι προπονητής στην Κάρντιφ, ομάδα της Championship. Στο επιτελείο του εκεί βρίσκεται ο Νίκος Καρύδας, ενώ με την έλευσή του το περασμένο καλοκαίρι ο ουαλικός σύλλογος απέκτησε και τους Μανώλη Σιώπη και Δημήτρη Γούτα.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports