Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Αίγιο: «Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο», «Wonka» και «Κουραμπιέδες από χιόνι» στο γιορτινό κινηματογραφικό …μενού

Αίγιο: «Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο», «W...

Στον Δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλωνα» του Αιγίου την εβδομάδα από 28/12 έως 3/1/2024

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους περιλαμβάνει το πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών της αίθουσας του «Απόλλωνα» στο γειτονικό Αίγιο, από την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024.

Η μεταγλωττισμένη οικογενειακή κωμωδία «Γουόνκα», βασισμένη στον εκπληκτικό πρωταγωνιστή του εμβληματικού και δημοφιλούς βιβλίου «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» του Ρόαλντ Νταλ, (ο Γουόνκα του Τιμοτέ Σαλαμέ ακούγεται στα ελληνικά με τη φωνή του ηθοποιού Ορέστη Χαλκιά) αφηγείται πώς ο μεγαλύτερος εφευρέτης, μάγος και σοκολατοποιός του κόσμου εξελίχθηκε στον Γουίλι Γουόνκα που όλοι ξέρουμε.

Έπειτα από τέσσερις ταινίες τις οποίες συνέγραψαν και συνσκηνοθέτησαν, αρχής γενομένης από το «Safe Sex», οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας εμπιστεύονται για πρώτη φορά ένα δικό τους σενάριο σε άλλον σκηνοθέτη και μάλιστα πρωτοεμφανιζόμενο, τον ηθοποιό Γιάννη Τσιμιτσέλη, για την ταινία «Κουραμπιέδες από χιόνι» που γυρίστηκε στα Ζαγοροχώρια.

Η υπερηρωική επιστροφή του Άκουαμαν, πέντε χρόνια μετά από την πρώτη ταινία, έχει τίτλο «Αquaman: Το Χαμένο Βασίλειο» και βάζει τον πρωταγωνιστή Τζέισον Μομόα σε νέες θαλάσσιες περιπέτειες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στον Δημοτικό κινηματογράφο Απόλλων έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου

17:00: Wonka (μεταγλωττισμένο)

19:15: Κουραμπιέδες από χιόνι

21:00: Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου

18:00: Καρυοθραύστης (Από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου. Προπώληση 10€, Ταμείο 11€)

21:00: Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου

17:00: Wonka (μεταγλωττισμένο)

19:15: Κουραμπιέδες από χιόνι

21:00: Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, καθώς και την Δευτέρα 1η Ιανουαρίου και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 ο κινηματογράφος θα παραμείνει κλειστός.

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου

17:00: Wonka (μεταγλωττισμένο)

19:15: Κουραμπιέδες από χιόνι

21:00: Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο.

Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο

Έχοντας αποτύχει να εξολοθρεύσει τον Aquaman την πρώτη φορά, ο Μπλακ Μάντα διψασμένος να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, θα κάνει τα πάντα για να καταστρέψει επιτέλους τον Aquaman. Αυτή τη φορά, ο Μπλακ Μάντα είναι πιο ισχυρός από ποτέ έχοντας τιθασεύει τη δύναμη της μυθικής Μαύρης Τρίαινας, που εξαπολύει μία αρχαία και κακόβουλη δύναμη. Για να τον κατατροπώσει, ο Aquaman θα στραφεί στον φυλακισμένο αδελφό του Ορμ, τον πρώην βασιλιά της Ατλαντίδας, με στόχο να συνάψουν μία ανορθόδοξη συμμαχία. Μαζί, πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους για να προστατεύσουν το βασίλειο και να σώσουν την οικογένεια του Aquaman και τον κόσμο από τον αφανισμό.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν

Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Μομόα, Πάτρικ Γουίλσον, Αμπερ Χερντ, Νικόλ Κίντμαν

Διάρκεια: 124 λεπτά.

Κουραμπιέδες από χιόνι

Σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό, ένας ιδιόρρυθμος ζαχαροπλάστης, ο κύριος Παναγιώτης (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) αναγκάζεται λόγω συνθηκών να κρύψει από όλους στο σπίτι του την μικρούλα Φανή (Αριάδνη Βελλή). Γρήγορα τα δυο εγγόνια του (Σπύρος Ντούγιας, Στέλλα Μουρίκη) και ένας φίλος τους (Στρατής Ζαχαρής) ανακαλύπτουν την κρυμμένη Φανή και έτσι σχηματίζεται η συμμορία των πέντε. Τα τέσσερα παιδιά και ο κύριος Παναγιώτης ζουν μια υπέροχη περιπέτεια μεταξύ πραγματικότητας και παραμυθιού. Πρέπει όμως πρώτα να ξεγελάσουν τους πάντες. Την κόρη του κυρίου Παναγιώτη (Κατερίνα Γερονικολού), τον γιατρό του χωριού (Μελέτης Ηλίας) και γενικώς όλους τους κατοίκους της μικρής κοινωνίας. Τα εμπόδιά τους είναι άπειρα κι αφού περάσουν από χίλιες δυο ανατροπές και δοκιμασίες, θα αποκαλυφθούν και θα χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα;

Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσιμιτσέλης

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Κατερίνα Γερονικολού, Μελέτης Ηλίας, Μιχάλης Ρέππας, Νικολέττα Βλαβιανού, Μαίρη Σταυρακέλλη, Πάνος Σταθακόπουλος, Κατερίνα Τσάβαλου, Σπύρος Ντούγιας, Αριάδνη Βελλή, Στέλλα Μουρίκη, Στρατής Ζαχαρής.

Διάρκεια: 100 λεπτά

Γουόνκα (μεταγλωττισμένο)

Όταν ο αισιόδοξος και γεμάτος δέος Γουίλι Γούνκα καταφθάνει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας, δεν έχει παρά μερικά κέρματα στην τσέπη του και ένα καπέλο γεμάτο όνειρα, συμπεριλαμβανομένου να ανοίξει το δικό του μαγαζί με σοκολάτες πλάι στους σπουδαιότερους σοκολατοποιούς του κόσμου. Αλλά σε αυτή τη μεγαλοπρεπή, αν όχι ανελέητη, πόλη, τα ελάχιστα χρήματα του Γουίλι κάνουν φτερά γρήγορα, και καταλήγει σε ένα μονοπάτι γεμάτο κακουχίες καθώς αναγκάζεται να δουλέψει σαν σκλάβος σε ένα πλυσταριό. Παρόλο που το μέλλον του Γουίλι διαγράφεται δυσοίωνο, το φρόνημα του παραμένει ακμαιότατο, αν και η σοκολατοποιία είναι ένας κλάδος πολύ πιο σκληρός από αυτό φαίνεται και η ευφυΐα του δεν τυχαίνει θερμής υποδοχής από το αδίστακτο Καρτέλ της Σοκολάτας, που θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την πελατεία δική του. Όμως, χάρη στη μοναδικότητα και τις ιδιοφυείς ιδέες του και με τη βοήθεια μερικών εντυπωσιακών φίλων -ειδικά μιας πανέξυπνης ορφανής νεαρής που ακούει στο όνομα Νουντλ- ο Γουίλι είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να αξιοποιήσει τα ταλέντα και το πείσμα του για να εκπληρώσει το όνειρο του. Μέσα από τη μαγευτικά λαχταριστή, καμιά φορά επικίνδυνη, αισιόδοξη περιπέτεια που θα ακολουθήσει, ο Γουίλι ανακαλύπτει ότι, ενώ οι περισσότεροι στο διάβα του προτιμούν την απληστία από την καλοσύνη, κάθε εμπόδιο είναι για καλό… Το μόνο που χρειάζεται είναι αγνή φαντασία.

Σκηνοθεσία: Πολ Κινγκ

Με τις φωνές των: Ορέστη Χαλκιά, Πέγκυ Μανωλά, Μαριάνθη Σοντάκη, Κωνσταντίνου Λάγκου, Ντίνου Σούτη, Χρήστου Θάνου.

Διάρκεια: 116 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture