Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Σεργκέι Μπούμπκα: Η πτώση ενός "ήρωα" της Ουκρανίας

Σεργκέι Μπούμπκα: Η πτώση ενός "ήρω...

Οι Ουκρανοί κατηγορούν ανοικτά τον Σεργκέι Μπούμπκα ως συνεργάτη των κατακτητών Ρώσων

Ο Σεργκέι Μπούμπκα, ο θρυλικό άλτης, υπήρξε μια σημαντική αθλητική μορφή της μετά-σοβιετικής Ουκρανίας.

Ο αθλητής-ήρωας των Ουκρανών, που κυριάρχησε στα παγκόσμια πρωταθλήματα και έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, πλέον θεωρείται από πολλούς συνεργάτης των Ρώσων, μια και το όνομά του έχει συνδεθεί με επιχειρηματικές δραστηριότητες που διεξάγονται στα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Politico.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διενεργήθηκε μεγάλη έρευνα από το ουκρανικό πρακτορείο Bihus.Info, όπου αποκάλυψε πως η εταιρεία του Μπούκμπα, Mont Blanc, ήταν επίσημα εγγεγραμμένη στη Ρωσία μετά την έναρξη της επίθεσης του Κρεμλίνου στην Ουκρανία.
Τα συμβόλαια συνεργασίας με την Ρωσία
Η εταιρεία του Μπούκμπα πουλούσε καύσιμα σε Ρώσους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, ένα de-facto κράτος στην ανατολική Ουκρανία, από την οποία και κήρυξε την ανεξαρτησία του στις 7 Απριλίου 2014. Το ουκρανικό μέσο δημοσίευσε τρία συμβόλαια αξίας άνω των 14.000 δολαρίων.
Και μπορεί ναι μεν τα χρήματα να θεωρούνται λίγα, σε σύγκριση με τα δισεκατομμύρια που χάνονται στην πολεμική οικονομία της Μόσχας, ωστόσο οποιεσδήποτε συναλλαγές με τους Ρώσους είναι κόκκινη γραμμή για τους Ουκρανούς.
Η εταιρεία διαθέτει τουλάχιστον έξι βενζινάδικα στην κατεχόμενη περιοχή του Ντόνετσκ και ο αδερφός του Μπούκμπα, Vasiliy, αναφέρεται ως διευθυντής της εταιρείας σε όλα τα συμβόλαια. Μετά τις δημοσιεύσεις, η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ερευνά την υπόθεση και ο αδελφός του Μπούκμπα κατηγορείται για συνεργασία με τους Ρώσους και "βοήθεια σε τρομοκρατική οργάνωση".

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports