Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΟΛΕΙ

/

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ το αναδιπλούμενο μαχαίρι που βρέθηκε στου Ρέντη: 150 σεσημασμένοι χούλιγκαν μεταξύ των προσαχθέντων - Τι θα συζητηθεί στο Μαξίμου

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ το αναδιπλούμ...

Την ίδια στιγμή, ο 31χρονος αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς βρίσκεται σε καταστολή και διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας

Η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει εντατικές έρευνες προκειμένου να βρεθούν οι χούλιγκαν πίσω από την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ στου Ρέντη, στο περιθώριο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού το βράδυ της Πέμπτης, που είχε σαν αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα.

Την ίδια στιγμή, ο αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς βρίσκεται σε καταστολή και διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Εκατοντάδες προσαγωγές
Συνολικά, μετά την οριστική διακοπή του αγώνα, προσήχθησαν από το σημείο 424 άτομα, μετά τα άγρια επεισόδια. Εξ’ αυτών, περίπου 200 αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής. Οι αστυνομικοί έλαβαν αποτυπώματα και DNA από τους μισούς από τους προσαχθέντες. Παράλληλα, έγινε έλεγχος για ίχνη πυρίτιδας σε χέρια και ρούχα, προκειμένου να εντοπιστεί το άτομο που εκτόξευσε με πιστόλι τη φωτοβολίδα. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται και 25 άτομα σεσημασμένα για χουλιγκανικές επιθέσεις ενώ, όπως εκτιμάται από τις Αρχές, μεταξύ αυτών είναι και οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης.

Στο γήπεδο, βρέθηκε, μεταξύ άλλων ευρημάτων, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι. Το πιστόλι που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα δεν έχει βρεθεί, ωστόσο το μαχαίρι φέρει δακτυλικά αποτυπώματα και αναμένεται να γίνει η ταυτοποίησή τους.

 

Η δικογραφία που σχημάτισε η ασφάλεια κατά αγνώστων, αφορά σε βαριά κακουργήματα. Σε αυτήν, αναφέρεται ότι, οι 424 προσαχθέντες έχουν εξεταστεί ως ύποπτοι. Για τις επιθέσεις στη διμοιρία των ΜΑΤ, ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει την προσοχή της σε 150 άτομα, κατά βάση γνωστά στην ασφάλεια και τις υπηρεσίες που ασχολούνται με την οπαδική βία, λόγω της συμμετοχής τους, κατά το παρελθόν, σε επεισόδια. Από τους 150, οι 25 είναι σεσημασμένοι.

 

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας
Μετά τα σοκαριστικά γεγονότα της Πέμπτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο (09/12). Εκεί θα συναντηθεί, στις 11 το πρωί, με στενούς του συνεργάτες, όπως ο Άκης Σκέρτσος, ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Γιάννης Μπρατάκος, αλλά και τους τρεις συναρμοδίους υπουργούς Γιώργο Φλωρίδη, Γιάννη Οικονόμου και Γιάννη Βρούτση.

Στόχος της συνάντησης είναι η λήψη αυστηρότερων μέτρων και η μεγαλύτερη επίβλεψη στα γήπεδα καθώς, ήδη, έχει προβλεφθεί η αυστηροποίηση των ποινών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη σύσκεψη είχε γίνει και τον περασμένο Αύγουστο, μετά τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκείνη ήταν μία σύσκεψη με τους υπευθύνους των ΠΑΕ για το ποδόσφαιρο και την λήψη μέτρων που είχε ζητηθεί τότε από τον πρωθυπουργό όμως, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, μένει να γίνουν πολλά ακόμα, μέχρι να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα.

 

Το χρονικό των άγριων επεισοδίων
 Το ματς στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» βρισκόταν στο δεύτερο σετ, με τον Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει στο πρώτο με 25-19. Οι Πράσινοι προηγούνταν 17-10, όταν στις κερκίδες υπήρξε έντονη κινητοποίηση και ανησυχία λόγω της έντονης οσμής των δακρυγόνων καθώς έξω απ' το κλειστό υπήρξαν συμπλοκές οπαδών με την αστυνομία.

 Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως περίπου 150 άτομα που βρέθηκαν έξω από το γήπεδο βόλεϊ του Ολυμπιακού, επιτέθηκαν με μολότοφ και φωτοβολίδες στους αστυνομικούς. Ναυτική φωτοβολίδα, χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό στη μηριαία αρτηρία.

 Ήδη οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό που υπάρχει από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου του Ολυμπιακού, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.  Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 424 προσαγωγές στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να βρεθεί ο δράστης. Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεπαν, παρά μόνο γυναίκες και παιδιά, να απομακρυνθούν από το σημείο.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports