Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκδηλώσεις τιμής για τους εκτελεσμένους αγωνιστές από τους Γερμανούς στα Προσφυγικά-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Εκδηλώσεις τιμής για τους εκτελεσ...

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας τίμησε τη μνήμη των αντιστασιακών που έπεσαν για την ελευθερία

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλωσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους αγωνιστές από τους Γερμανούς στα Προσφυγικά.

Σε σχετική του, ανακοίνωση ο Δήμος Πατρέων, αναφέρει: 

Με διήμερες εκδηλώσεις (Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Δεκέμβρη) για τα 80 χρόνια από το Μπλόκο των Προσφυγικών και την εκτέλεση των αγωνιστών, από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους, στο Κτήμα Μουρτζούχου, στα Σύνορα, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας τίμησε τη μνήμη των αντιστασιακών που έπεσαν για την ελευθερία.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την πλατεία Ελευθερίας στα Προσφυγικά με ομιλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος αναφερόμενος στο Μπλόκο και τις εκτελέσεις είπε ότι τότε οι ναζί σκότωσαν τα νιάτα που έκαναν αντίσταση για την ελευθερία, για να υπάρχει ψωμί, να μην πεθαίνουν τα παιδιά από την πείνα, για να μπορεί ο λαός να ζήσει. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος έβαλε στο «κάδρο» και τους συνεργάτες των Γερμανών, του Έλληνες δωσίλογους, κουκουλοφόρους, τους μαυραγορίτες και τη σχέση της τότε κατοχικής Κυβέρνησης με όλα αυτά.

Τόνισε ότι οφείλουμε όλοι να διδασκόμαστε από αυτή τη θυσία και να παίρνουμε διδάγματα για να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις σήμερα. Διότι και σήμερα υπάρχει φτώχεια και κατοχή, βομβαρδισμοί αμάχων, εκτελέσεις παιδιών, υπογράμμισε ο Κ. Πελετίδης δείχνοντας την Παλαιστίνη.

Κλείνοντας κάλεσε σε εγρήγορση κι αγώνα για να μην υπάρχουν πόλεμοι και καταδυναστεύσεις λαών. Για να υπάρχει φαΐ και ελευθερία πρέπει να κάνουμε αντίσταση και να ανατρέψουμε το σύστημα και όσους το στηρίζουν, τόνισε ο Δήμαρχος. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις