Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την Αγνή Στρουμπούλη στο Πολύεδρο

Πάτρα: Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την ...

Αυτό το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, στις 7 το απόγευμα - Θα αφηγηθεί παραμύθια από τη Σερβία, την Ιαπωνία & κυρίως από την Ελλάδα, με πρωτότυπη μουσική και βιολοντσέλο από τον Σταύρο Παργινό

Η σπουδαία αφηγήτρια Αγνή Στρουμπούλη αυτό τo Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, στις 7 το απόγευμα θα βρίσκεται στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα για να αφηγηθεί λαϊκά παραμύθια, με λόγια που θα φυτρώσουν στις καρδιές μας, γιατί «κάποτε, ριζώνουν και τα λόγια».

Θα αφηγηθεί παραμύθια από τη Σερβία, την Ιαπωνία μα κυρίως από την Ελλάδα, με πρωτότυπη μουσική και βιολοντσέλο από τον Σταύρο Παργινό.

Διάρκεια: 1 ώρα.

Απευθύνεται σε ηλικίες από 10 χρόνων και πάνω.

Απαραίτητη κράτηση: 2610277342.                                   

Είσοδος 5€.

Η Αγνή Στρουμπούλη έχει γεννηθεί το 1952 στον Πειραιά. Από το 1995 ασχολείται με τα ελληνικά λαϊκά παραμύθια. Γράφει, μεταφράζει, κάνει ραδιόφωνο και δίνει παραστάσεις σ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει την τέχνη της αφήγησης στο Δήμο Αθηναίων και στο Μουσείο Μπενάκη.

•   ΒΙΒΛΙΑ – ΑΝΘΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

νάνι, νάνι…νανουρίσματα απ’ όλη την Ελλάδα εκδόσεις Ποταμός, 2000.

Παραμύθια με ανεξιχνίαστες γριές εκδόσεις Απόπειρα, 2002.

Το πετειναράκι και άλλα χιώτικα παραμύθια, εκδόσεις Άλφα Πι, Χίος 2003.

Παραμύθια με αρειμάνιους δράκους, εκδόσεις Απόπειρα 2004.

Κάτι κατεργάρηδες ποντικοί (βιβλίο με C.D.), εκδόσεις Άσπρη Λέξη, 2007.

Αχ! αυτοί οι καλικάντζαροι, εκδόσεις Κοντύλι, 2008.

Το Περγαλιό – Στοιχειά της γης και του νερού, Ιστορίες από τις Ελληνικές Παραδόσεις, εκδόσεις Αρμονία, 2009

Το πετροκάραβο – Λιθώματα και μαρμαρώματα, Ιστορίες από τις ελληνικές Παραδόσεις, Αρμονία, 2010.

Το κουντουνάκι – Παραμύθια ελληνικά για μικρά μικρά παιδιά, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, 2013.

Ο Δέντρος – Λαϊκά Παραμύθια με δέντρα και φυτά, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, 2017.

•    C.D.  

 Τα όργκανα και τα τούμπανα, μουσική: Κώστας Mουστάκας. Acroasis, 2007.

•    ΣΥΓΓΡΑΦΗ

Η μύγα, μικρά πεζά εκδ. Απόπειρα, 2004, 2007.

•    ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

|- Κούκλες και Μαριονέτες, H. Delpeux,  εκδόσεις Gutenberg.

- Το θεατρικό παιχνίδι,G. Faure – S. Lascar,εκδόσεις Gutenberg.

- Κάστρα στην άμμο, Ann Rocard,εκδόσεις Gutenberg.

- Λεξικό του Θεάτρου,  P. Pavis, εκδόσεις Gutenberg.

- Μια γυναίκα: Καμίλλη Κλωντέλ,Anne Delbee, εκδόσεις Εστία.

- Παραμύθια από το Κάιρο,  Ayyam Sureau, εκδόσεις Απόπειρα.

•    ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Στις  ίλινες, τις μπίλινες, Παραμύθια της Προφορικής Παράδοσης για μικρούς και μεγάλους, κάθε Κυριακή [2010-2013], στο Β΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και  Το Λαμπιόνι, Μια εκπομπή για παιδιά, κάθε Σάββατο [2011-2013]. Προηγήθηκαν 9 χρόνια με την καθημερινή Εκπομπή Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει  μια Εκπομπή ως Σταυροδρόμι και Συνάντηση στον Σταθμό ΕΡΑ-Φιλία, και Παραμύθια στον Σταθμό Φωνή της Ελλάδας [1996-1998 και 2007-2009].

•    ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

Έχει κάνει παραστάσεις και αφηγήσεις σ’όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό [Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Ζιμπάμπουε]. Σε Θέατρα [εντός και εκτός Αττικής], στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε Μουσεία [Αρχαιολογικό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Λαϊκής Τέχνης Αθήνας και Πάτρας, Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Αθήνας, Αρχαιολογικό Αθήνας, Αρχαιολογικό Θεσσαλονίκης, Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Μπενάκη, Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή κ.ά.], Πολιτιστικούς Συλλόγους, Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς, Νοσοκομεία, σε Φυλακές: Κορυδαλλού και Ελαιώνα, σε Δημόσιες Βιβλιοθήκες, σε Μουσικές Σκηνές, στο Εθνικό  Ίδρυμα Ερευνών, σε Φεστιβάλ [Κέας, Κοζάνης, Βόλου, Ολύμπου, Θεσσαλονίκης, Μυτιλήνης,  Αθήνας, Ζακύνθου, Ρίου, Νορμανδίας [Γαλλία], Τήνου, Σύμης, Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας, Λεμεσού], σε Πανεπιστήμια [Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ιωαννίνων, Κρήτης, Κέρκυρας, Αλεξανδρούπολης], σε Συνέδρια, στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.

•    ΣΙΝΕΜΑ

Έχει παίξει στην ταινία μικρού μήκους “Ο Βετεράνος” του Βασίλη Δούβλη και στην ταινία μεγάλου μήκους “Θολός Βυθός” της Ελένης Αλεξανδράκη.

•    ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Δίδαξε την κατασκευή και το παίξιμο της Κούκλας Κουκλοθεάτρου σε Ανωτέρα Σχολή Παιδαγωγών, Φυσιοθεραπείας των ΤΕΙ, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, σε Τσιγγάνους [Κοπρεσιά Αττικής και Βλυχό Μεγάρων] σε Ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Εισαγωγικά Εργαστήρια για την Αφήγηση λαϊκών Παραμυθιών στο Παιδαγωγικό Ρεθύμνου,  στο Παιδαγωγικό Πατρών, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Σε ομάδες Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οργανωμένα από τις Διευθύνσεις τους στην Αττική και σ’ όλη την Ελλάδα.  Σε βρεφονηπιοκόμους των ΤΕΙ Αθηνών. Σε Διεθνές Συνέδριο Βρεφονηπιοκόμων στην Κύπρο. Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης και Κέρκυρας. Σε Πολιτιστικούς Συλλόγους. Σε μητέρες του παιδικού χωριού SOS Βάρης, Αττικής. Εργαστήρια για την Τέχνη της Αφήγησης στο Μουσείο Μπενάκη και στο  Δήμο Αθηναίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture