Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο "Το Παλιό Συνταγολόγιο" από τις εκδόσεις Το Δόντι

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο "Το ...

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στις 20.30 στο φουαγέ του θεάτρου «Επίκεντρο» στην οδό Αγίου Διονυσίου & Νόρμαν – Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Πατρινή Θεανώ Αβραμοπούλου

Το βιβλίο με τίτλο «Το παλιό Συνταγολόγιο» παρουσιάζεται από τις εκδόσεις «Το Δόντι» στο φουαγέ του θεάτρου «Επίκεντρο» στην οδό Αγίου Διονυσίου & Νόρμαν, στην Πάτρα αυτή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στις 8.30 μ.μ.

Μέσα από μια οικογενειακή συλλογή παλιών συνταγών που συγκέντρωσε η Θεανώ Αβραμοπούλου, το βιβλίο κάνει ένα γευστικό και συνάμα νοσταλγικό ταξίδι στην Πάτρα του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι δεν πρόλαβαν αλλά και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι συνήθειες μαγειρικές μιας εντελώς αλλοτινής εποχής.

Μαζί με την Θεανώ Αβραμοπούλου, για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

– Άντυ Μαγνησαλή, δημοσιογράφος

– Σοφία Δριβήλα, Pastry Chef.

Όπως λέει η Θ. Αβραμοπούλου στον πρόλογο του βιβλίου: «Η γεύση παρέχει στον άνθρωπο —πέρα από την πληροφορία της χημικής σύστασης μιας τροφής— τη δύναμη που ενώνει τα μικρά και ασήμαντα με τα σπουδαία, το μυαλό με την ψυχή. Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα, το παρόν βιβλίο δεν είναι απλώς μια συλλογή παλιών συνταγών. Είναι η προβολή των αρωμάτων που ξεχύνονται κατά την ανάγνωση και των αναμνήσεων που κατακλύζουν τον νου και φυλακίζουν για πάντα μέσα μας πρόσωπα, γεγονότα και εποχές, κρατώντας τα στα βάθη της ψυχής».

*Η Θεανώ Αβραμοπούλου έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα. Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Επιστήμης με μεταπτυχιακό στην Τραπεζική. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη λογιστηρίου στον ιδιωτικό τομέα. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί λογιστικό–φοροτεχνικά γραφείο στο κέντρο της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture