Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Νοσηλεύτρια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 15χρονη με κορωνοϊό

Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Νοσηλεύτρια έπεσ...

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε ότι νοσηλεύτρια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού από 15χρονη με κορονοϊό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, χθες (26.11.2023) το βράδυ στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού μία 15χρονη, που είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό, και βρίσκεται με εισαγγελική εντολή πάνω από ένα μήνα στο νοσοκομείο, επιτέθηκε και τραυμάτισε μία νοσηλεύτρια.

Η 15χρονη και ο αδελφός της φιλοξενούνται – με εντολή εισαγγελέα – σε παιδιατρική κλινική του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού παρουσία της μητέρας τους, λόγω ακατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η 15χρονη όπως και ο αδελφός της πάσχουν από κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες και νοσηλεύονταν σε απομόνωση σε θάλαμο της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

 «Όταν η νοσηλεύτρια είδε το κορίτσι να φεύγει από το θάλαμο, για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού σε άλλα νοσηλευόμενα παιδάκια της κλινικής, η νοσηλεύτρια της ζήτησε να επιστρέψει στο δωμάτιό της. Τότε η 15χρονη της επιτέθηκε» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, πάνω από 45 κακοποιημένα από διάφορες αιτίες παιδιά, βρίσκονται σήμερα με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία και πολλά άλλα σε παιδιατρικές κλινικές γενικών νοσοκομείων.

Τα παιδιά αυτά, χωρίς να φταίνε, διαταράσσουν τη λειτουργία των παιδιατρικών νοσοκομείων και κάποια από αυτά με ιώσεις, γίνονται φορείς μετάδοσης λοιμώξεων, όπως εν προκειμένω η 15χρονη.

«Γιατί να επιμένουν οι εισαγγελικές αρχές να δίνουν εντολές η φιλοξενία των κακοποιημένων παιδιών να γίνεται στα νοσοκομεία και όχι στις προνοιακές μονάδες;» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις