Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πάτρα: Αντίστροφη μέτρηση για το Καρναβά...

Πάτρα: Αντίστροφη μέτρηση για το Καρναβάλι 2024- Οι κατασκευές, το θέμα και η μόνιμη Καρναβαλούπολη

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει για τις προετοιμασίες η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Κουρή

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Λίγοι μήνες μας χωρίζουν από την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 με την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας να προχωρά σε σχεδιασμό δράσεων και όχι μόνο.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Κουρή,«εκείνο που μας απασχολεί ιδιαίτερα στην παρούσα φάση είναι το αν θα εξαιρεθούμε από την ενσωμάτωση στο Δήμο Πατρέων. Ως Κοινωφελής επιχείρηση θα έπρεπε ήδη να έχουμε ετοιμάσει τον  προϋπολογισμό μας και να έχουμε εντάξει τις διάφορες δράσεις που αφορούν στο Καρναβάλι του 2024. Προχωράμε σε έναν προγραμματισμό εκδηλώσεων έχοντας κατά νου τις δυσκολίες που μπορεί να έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε περίπτωση που ενσωματωθούμε στο Δήμο Πατρών. 

Ο προγραμματισμός αφορά την τελετή έναρξης, την Τσικνοπέμπτη και γενικότερα τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού και τις Καρναβαλουπόλεις. Φέτος εκτός από τις περιφερειακές, θα λειτουργήσει και για ένα μήνα, από τις 17 Φεβρουάριου μέχρις τις 17 Μάρτιου, μία μόνιμη Καρναβαλούπολη στα Παλαιά Σφαγεία,  τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα που θα περιλαμβάνει δράσεις για τα παιδιά».

Όπως αναφέρει η κα Κουρή, «το φετινό θέμα διαμορφώθηκε μετά από πρόταση ομάδας εθελοντών και εργαζομένων και το μήνυμα είναι ότι πρέπει “να βγούμε από την πρίζα” και να είμαστε πιο ανθρώπινοι, πιο δημιουργικοί πιο κοντά στην πραγματικότητα διεκδικώντας τα όνειρά μας και τη υλοποίηση τους. «Τι κι αν μας “μπριζώνουν”; Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν».

Οι κατασκευές, όπως εξηγεί η κα Κουρή, «έχουν ψηφιστεί από το Δ.Σ. ήδη από τον Μάρτιο. Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί τα άρματα του βασιλιά και της βασίλισσας, τα άρματα για το παιδικό καρναβάλι αλλά και σατυρικά. Υπάρχει και μία νέα σύνθεση από μπάστακες στην Τριών Συμμάχων. Έχουν αλλάξει ως προς την αισθητική τους στα χρώματά τους».

Τέλος όπως επεσήμανε, «προχωράμε στην υλοποίηση της πρότασης από το ταμείο ανάκαμψης για τη διαμόρφωση των Παλαιών Σφαγείων σε χώρο προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού και του Καραγκιόζη».  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr