Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαΐα: Η επόμενη μέρα για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ μετά και την παραίτηση του Μιχάλη Σιδηρόπουλου

Αχαΐα: Η επόμενη μέρα για τον τοπικό ΣΥΡ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αναμένεται εκλογή νέου συντονιστή την επόμενη εβδομάδα

Στην εκλογή νέου συντονιστή θα πρέπει να προχωρήσει η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην Αχαΐα, μετά την αποχώρηση του Μιχάλη Σιδηρόπουλου από το κόμμα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος, «λάβαμε μία πολύ δύσκολη απόφαση να αποχωρήσουμε μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν στο κόμμα το τελευταίο διάστημα. Αντί η νέα ηγεσία και ο νέος πρόεδρος να διασφαλίσουν την ενότητα για να προχωρήσει το κόμμα είδαμε μία επίθεση απέναντι σε ιστορικά στελέχη, απέναντι στην ίδια τη διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείο καμπής ήταν η ομιλία του προέδρου στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή, θεωρούμε ότι έδιωξε την πόρτα σε πολλά στελέχη. Αφήνουμε πίσω με πόνο ψυχής ένα κόμμα για το οποίο αγωνιστήκαμε. Έχει διαμορφωθεί μία κατάσταση στην οποία δε χωράμε».

Όπως εξηγεί ο κ. Σιδηρόπουλος, «είχαμε προγραμματίσει να γίνει ένα συντονιστικό διαδικτυακά την προηγούμενη εβδομάδα. Επιλέχθηκε η προηγούμενη Πέμπτη.  Μετά τις εξελίξεις όμως εκείνο το πρωινό με την αποχώρησή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ και με βάση και την υπογραφή που έβαλα στο κείμενο των 57 της Κεντρικής Επιτροπής, δεν ήμουν πια και συντονιστής. Το διαδικτυακό συντονιστικό αναβλήθηκε αλλά βρεθήκαμε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ την Πέμπτη το απόγευμα και παρέδωσα στα υπόλοιπα μέλη του Συντονιστικού που έχουν μείνει (6 από τα 11 μέλη του συντονιστικού). Παρέδωσα ό,τι είχε να κάνει με τη θέση όλο αυτό το διάστημα. Αλλάξαμε και τις κλειδαριές στα γραφεία του κόμματος, πήρα και τα προσωπικά μου αντικείμενα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από εκεί και πέρα το Συντονιστικό με τα υπόλοιπα μέλη συνεδρίασε και αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν στη σύγκλιση Νομαρχιακής Επιτροπής. Προβλέπεται ότι οι Νομαρχιακές Επιτροπές, όπου υπάρχουν αποχωρήσεις, θα συμπληρωθούν με τους επιλαχόντες. Στην Αχαΐα  έχει αποχωρήσει περίπου η μισή νομαρχιακή επιτροπή. Περίπου 20 μέλη θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Από τη πρόσφατη συνδιάσκεψη υπάρχουν επιλαχόντες που θα συμπληρώσουν το όργανο μετά από σύγκληση της επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα οπότε και θα εκλεγεί και συντονιστής και αναπληρωτής συντονιστής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις