Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΟΛΕΙ

/

Ο Δήμος Πατρέων και το Πατραϊκό βόλεϊ (Φωτό)

Ο Δήμος Πατρέων και το Πατραϊκό βόλεϊ (Φωτό)

Εργα στήριξης του αθλήματος

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, διαπιστώνει τα εξής:

1) Την αδικαιολόγητη αργοπορία της Κυβέρνησης (Υφυπουργείο Αθλητισμού – Γ.Γ.Α.) και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να αποκαταστήσουν τη στατική επάρκεια των δύο βοηθητικών κλειστών γηπέδων του Τόφαλος και να τα εκσυγχρονίσουν για να τεθούν σε επαναλειτουργία.

Διαβάστε στο sportin.gr

 

2) Το χαράτσι που επιβάλει το κράτος στα ερασιτεχνικά σωματεία για τη χρήση των αθλητικών του εγκαταστάσεων, είναι δυσβάσταχτο 

3) Το τοπικό βόλεϊ αντιμετωπίζει για διάφορους σύνθετους λόγους, που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν, υπαρξιακό πρόβλημα 

4) Τα περί γηπέδων τύπου μπαλονιού για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του τοπικού βόλεϊ, πέραν του ότι αυτά είναι ενεργειακά κοστοβόρα, ανθυγιεινά, ξεπερασμένης αντιπεριβαλλοντικής τεχνολογίας της προηγούμενης χιλιετηρίδας και χωρίς μακροβιότητα, αποτελούν δοξασίες που αποσκοπούν να αποπροσανατολίσουν το Αθλητικό Κίνημα της πόλης μας, από τις δίκαιες διεκδικήσεις του κι ενδεχομένως να εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα (το πρόβλημα λύνεται με πολύ λιγότερα χρήματα με την αποκατάσταση κι επαναλειτουργία των υπαρχόντων απαξιωμένων κρατικών δομών).

 

Κατόπιν αυτών, ο Δήμος Πατρέων, προχώρησε σε άμεσες πρακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος των τριών από τις τέσσερις ομάδες βόλεϊ της πόλης που δεν έχουν ιδιόκτητο γήπεδο (Ερμής, Ερυθρός Αστέρας, Άθλος), ενώ η τέταρτη ομάδα  (Α.Ο. Σείριος) εξυπηρετείται ήδη επαρκώς στο κλειστό Ροϊτίκων. 

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων ο ανάδοχος για την προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλου για βόλεϊ ελαστικομερούς δαπέδου στα κλειστά γυμναστήρια των σχολικών συγκροτημάτων Ιτεών (10ο Λύκειο),  Μαρούδα και Λάγγουρα, από τα οποία το πρώτο ανακατασκευάστηκε πρόσφατα και στο δεύτερο είναι σε εξέλιξη η ανακατασκευή του. Παράλληλα εγκρίθηκε η αντικατάσταση του ηλεκτρονικού πίνακα και όλου του υλικοτεχνικού εξοπλισμού  βόλεϊ με σύγχρονο ολυμπιακών προδιαγραφών του κλειστού γηπέδου Ροϊτίκων που φιλοξενεί τους αγώνες βόλεϊ. 

Η κάθε ομάδα βόλεϊ πέραν του κλειστού γηπέδου Ροϊτίκων για αγώνες και προπονήσεις θα έχει πλέον ένα κλειστό γήπεδο στη διάθεση της για να αναπτύξει και τις υποδομές της, ενώ το τοπικό βόλεϊ θα απολαμβάνει και το νέο δημοτικό κλειστό γήπεδο βόλεϊ για προπονήσεις στον ΑΣΟ, όταν ολοκληρωθεί το έργο που είναι σε εξέλιξη. 

Επιπλέον μετά από αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) στο διάστημα από τις 26 Δεκεμβρίου, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2024 θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Ξενώνα η Προεθνική ομάδα Παμπαίδων για να γίνει η τελική επιλογή της Εθνικής ομάδας.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Τάκης Πετρόπουλος, δήλωσε σχετικά με τις ευχάριστες εξελίξεις για το βόλεϊ και τον άμεσο γενικότερο σχεδιασμό: «Συνεχίζουμε την πολιτική ενίσχυσης της συνεργασίας μας πρωτίστως με τις ομοσπονδίες και τα σωματεία των Ολυμπιακών αθλημάτων, αλλά και των μη Ολυμπιακών, για να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνάμεων μας στην ανάπτυξη του Πατραϊκού αθλητισμού. Τα τρία σχολικά κλειστά γήπεδα που τηρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές για προπόνηση Βόλεϊ θα δώσουν μεγάλη ώθηση στις  ομάδες μας που δεν έχουν ιδιόκτητο γήπεδο, αλλά δεν μένουμε σε αυτά.

Επί πλέον θα διεκδικήσουμε δυναμικά από το κράτος μαζί με τους αθλητικούς φορείς  της πόλης την άμεση ανακατασκευή κι επαναλειτουργία του Αθλητικού Κέντρου Αγυιάς και των κλειστών βοηθητικών του Τόφαλος, με τα οποία θα υπερκαλύπτονται όλες οι ανάγκες των αθλημάτων σάλας».

Διαβάστε τώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports