Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα-Διοίκηση Κωνσταντοπουλείου: "Δεν υπάρχει καμία υποβάθμιση υπηρεσιών"

Πάτρα-Διοίκηση Κωνσταντοπουλείου: "...

"Αποφασίσαμε να απολυθεί πλεονάζον προσωπικό, για να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των υπολοίπων εργαζομένων, η ποιότητα διαβίωσης των ηλικιωμένων & η οικονομική βιωσιμότητα του Ευγηρείου", τονίζεται

Με ανακοίνωση του προς τα Μέσα ενημέρωσης το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων) που εδρεύει στην περιοχή του Γηροκομειού, υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει καμία υποβάθμιση υπηρεσιών και πως αντίθετα το Κωνσταντοπούλειο παρείχε και συνεχίζει να παρέχει υψηλού επιπέδου Υπηρεσίες προς τους Φιλοξενούμενους ηλικιωμένους.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ιδρύματος Βασίλειος Δελδήμος,η αφορμή για την έκδοση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης ήταν ένα “σκαιότατο, αναληθές και εντελώς ανυπόστατο δημοσίευμα που δημοσιεύτηκε σε διαδικτυακό ιστότοπο της Πάτρας, την 23-11-2023”.

“O πρόεδρος της Δ/Ε του Κωνσταντοπουλείου, Βασίλειος Δελδήμος, δηλώνει προς αποκατάσταση της αλήθειας τα εξής:

1) ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ που παρέχονται από το Κωνσταντοπούλειο οίκο ευγηρίας δεν έχει συμβεί. Αντίθετα το Ευγηρείο παρείχε και συνεχίζει να παρέχει υψηλού επιπέδου Υπηρεσίες προς τους Φιλοξενούμενους ηλικιωμένους. Μία απλή ερώτηση στους ίδιους τους ηλικιωμένους ή μια επίσκεψη στο χώρο μας, θα έφτανε για να το επιβεβαιώσετε.

2) ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αντίθετα το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο δαπανεί υπέρογκα χρηματικά ποσά , ώστε η σίτιση των τροφίμων να είναι όχι μόνο πλήρης αλλά και σύμφωνη με οδηγίες διαιτολόγου.

3) ΣΤΟ ΕΥΓΗΡΕΙΟ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ όπως προβλέπεται από τον Νόμο. Η νομοθεσία προβλέπει ρητά ότι για την λειτουργία της μονάδας απαιτείται ψυχολόγος ή κοινωνική Λειτουργός. Η ψυχολόγος έχει αναλάβει καθήκοντα προστασίας ωφελούμενων σύμφωνα με την νομοθεσία.

4) ΚΑΝΕΝΑΣ, ωφελούμενος δεν φιλοξενείται στο Κωνσταντοπούλειο οίκο ευγηρίας, που δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις φιλοξενίας του. Αντίθετα, έχουν πραγματοποιηθεί συνεχείς έλεγχοι , από κάθε λογής ελεγκτικό μηχανισμό, χωρίς να έχει διαπιστωθεί κάποια παρατυπία από μέρους του Ευγηρείου.

5) Την 23-11-2023, όπως προκύπτει από το σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου εργασίας, εργάζονται στο Ευγηρείο -43- εργαζόμενοι και όχι -28-.

6) ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΡΕΜΜΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ούτε με πρώην ούτε με νυν εργαζόμενο του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου. Το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο δεν χρωστάει σε ΚΑΝΕΝΑΝ.

7) ΚΑΜΙΑ προσπάθεια επικοινωνίας με την διοίκηση δεν πραγματοποιήθηκε.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η Διοίκηση έχει εξαντλήσει όλα τα πρόσφορα μέσα, για να ανταπεξέλθει και να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του Ευγηρείου.

Έχει απευθυνθεί στον ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ, ως εποπτεύουσα Αρχή και στην Πολιτεία. Αναμένουμε, τις αποφάσεις τους.

Τις ημέρες αυτές, τρείς (3) εργαζόμενοι απολύθηκαν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, με απόφαση της Διοίκησης, από θέσεις που ΔΕΝ επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του Ευγηρείου, ούτε το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Αποφασίσαμε να απολυθεί, ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ, προσωπικό, για να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των υπολοίπων εργαζομένων, η ποιότητα διαβίωσης των ηλικιωμένων και η οικονομική βιωσιμότητα του Ευγηρείου.

Με αίσθημα ευθύνης, ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, πράττουμε τα απολύτως αναγκαία.

Κύριοι, εμείς έχουμε στοιχεία για τα όσα λέμε και πράττουμε, εσείς που στηρίζετε για τα όσα ψευδώς ισχυρίζεστε;

Το σωματείο μας, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Η Αλήθεια αποδεικνύεται από γεγονότα και από την πραγματικότητα, όχι από ψευδή δημοσιεύματα.

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΕΛΔΗΜΟΣ”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις