Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής με έργα του αείμνηστου σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου

Εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής με έργα ...

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, στις 7.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου στη Λεωφ. Ιωνίας 96

Έκθεση ζωγραφικής με έργα του αείμνηστου, σπουδαίου σκηνοθέτη μας Νίκου Κούνδουρου (Ο Δράκος, Μικρές Αφροδίτες, 1922) θα λειτουργήσει στον Άλιμο, στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση με τα ζωγραφικά έργα του Νίκου Κούνδουρου εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, στις 7.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) και παράλληλα στο υπόγειο του κτιρίου θα εκτίθεται υλικό από το κινηματογραφικό έργο του Νίκου Κούνδουρου.

Επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Σπύρου Μοσχονά.

Το καλοκαίρι του 2023, στις 31 Αυγούστου Ο ΔΡΑΚΟΣ, η εμβληματική νουάρ ταινία που σόκαρε τη δεκαετία του ’50, επέστρεψε στους κινηματογράφους σε αποκατεστημένες και ψηφιοποιημένες κόπιες σε διανομή από την εταιρεία Filmtrade. Το κοινό υποδέχτηκε με ενθουσιασμό αυτή την «ταινία-ορόσημο για την πορεία και τη μετεξέλιξη του σινεμά στην Ελλάδα» και πολλοί από εσάς την απολαύσατε στα θερινά σινεμά όπου προβλήθηκε.

Όσοι θαυμάσατε τον Νίκο Κούνδουρο στην εμβληματική ταινία του Ο ΔΡΑΚΟΣ, τώρα έχετε την ευκαιρία να τον απολαύσετε και ως εικαστικό.

Ο Νίκος Κούνδουρος (15 Δεκεμβρίου 1926 – 22 Φεβρουαρίου 2017) ήταν σκηνοθέτης, σεναριογράφος και μοντέρ, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως μία από τις σπουδαιότερες μορφές του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Κούνδουρος ασχολήθηκε και με τα εικαστικά, κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί.

Η ζωγραφική του εμπνέεται από τη λαϊκή τέχνη, την κρητική παράδοση και την εκκλησιαστική ζωγραφική, κυρίως τη μεταβυζαντινή τέχνη της Κρήτης όπου γεννήθηκε. Η σχέση του με την εκκλησιαστική τέχνη ξεκίνησε, άλλωστε, από όταν ήταν πολύ μικρός, από τις θρησκευτικές εικόνες που συνέλεγε ο πατέρας του.

Ο διάλογος μεταξύ του ασκητισμού της ζωγραφικής του και της πληθωρικής σκηνοθεσίας του, μετουσίωσαν τα βιώματά του σε έναν μοναδικό σύμπαν, κινηματογραφικό και εικαστικό.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Στη φωτ. ο Νίκος Κούνδουρος στο ατελιέ του, 2010.

Στη φωτ. ο Νίκος Κούνδουρος στο ατελιέ του, 2010.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture