Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαθητές από το 6ο Γυμνάσιο του Αγρινίου επισκέφθηκαν το ιστορικό Καταφύγιο κάτω από τα Ψηλαλώνια

Μαθητές από το 6ο Γυμνάσιο του Αγρινίου ...

Το πρωί της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2023 & τους μαθητές και εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης

Το Ιστορικό Καταφύγιο της Πάτρας που βρίσκεται κάτω από την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, με εκατοντάδες μαθητές σχολείων για μία ακόμα εβδομάδα να έχουν προγραμματίσει την επίσκεψη τους στο χώρο.

Στο πλαίσιο των ξεναγήσεων το πρωί της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2023 ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης υποδέχθηκε στο καταφύγιο, μαθητές και εκπαιδευτικούς από το 6ο Γυμνάσιο του Αγρινίου.

Στη συνέχεια οι μαθητές συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο ξεναγήθηκαν στους χώρους του καταφυγίου από το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, Ρένα Σκαρλάτου.

Στο καταφύγιο φιλοξενείται μοναδικής ιστορικής σημασίας αρχειακό και επετειακό υλικό, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται στιγμές από τον βομβαρδισμό της πόλης κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί διοργανώνει ξεναγήσεις συλλόγων και σχολείων στο χώρο του καταφυγίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2610-390-935 (καθημερινές 10.00 έως 14.00).

Το καταφύγιο κάτω από τα Ψηλαλώνια λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και Κυριακή (ίδιες ώρες).

Το Σάββατο παραμένει κλειστό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις