Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πολλά σχολεία και σύλλογοι προσέρχονται καθημερινά στο ιστορικό καταφύγιο

Πάτρα: Πολλά σχολεία και σύλλογοι προσέρ...

Ο χώρος κάτω από τα Ψηλαλώνια αποτελεί & φέτος πόλο έλξης για μαθητές σχολείων, μέλη σωματείων και συλλόγων

Ο χώρος του ιστορικού καταφυγίου της Πάτρας που βρίσκεται κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων έχει μετατραπεί και φέτος σε πόλο έλξης για μαθητές σχολείων, μέλη σωματείων και συλλόγων, τα οποία στο πλαίσιο των οργανωμένων ξεναγήσεων λόγω και της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, προσέρχονται καθημερινά προκειμένου να έρθουν σε επαφή με ένα κομμάτι από την ιστορία της πόλης.

Ήδη δεκάδες σχολικές μονάδες και σύλλογοι από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή έχουν δηλώσει συμμετοχή για να ξεναγηθούν στο χώρο όπου φιλοξενείται μοναδικής ιστορικής σημασίας αρχειακό και επετειακό υλικό, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται στιγμές από τον βομβαρδισμό της πόλης κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί διοργανώνει ξεναγήσεις συλλόγων και σχολείων στο χώρο του καταφυγίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2610-390-935 (καθημερινές 10.00 έως 14.00).

Το καταφύγιο κάτω από τα Ψηλαλώνια λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και Κυριακή (ίδιες ώρες). Το Σάββατο παραμένει κλειστό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις