Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Τα δύο βασικά ζητήματα που οδηγούν τους 6+6 στην έξοδο

ΣΥΡΙΖΑ: Τα δύο βασικά ζητήματα που οδηγο...

Τι θα κάνει η Σία Αναγνωστοπούλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συζήτηση της τάσης 6+6 του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 1000 μέλη και στελέχη και η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN και τον Χρήστο Τσιγουρή «απόψε θα έχουμε κατάληξη των αποφάσεων, αλλά όχι ανακοίνωση».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, όλο το προηγούμενο διάστημα τα στελέχη στάθμιζαν τις αποφάσεις τους. Οι περισσότερες από τις εισηγήσεις είναι υπέρ της εξόδου απλά υπάρχει μια διακύμανση ως προς τον χρόνο και τον οδικό χάρτη και τους όρους που αυτή η αποχώρηση θα πρέπει να υλοποιηθεί.

Στη συνεδρίαση εκφράστηκαν εισηγήσεις υπέρ της εξόδου από κορυφαία στελέχη όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Μερόπη Τζούφη με τις επισημάνσεις του Ηλιόπουλου περί «βούρκου» και «μετάλλαξης» να έχουν μεγαλύτερη σημασία καθώς ως μετριοπαθές πρόσωπο ήταν εκείνο που ο Αλέξης Τσίπρας διάλεξε ως δίαυλο για να επικοινωνήσει με την ομάδα  6+6.

Η Έφη Αχτσιόγλου προκρίνει το σενάριο της εξόδου ωστόσο επισημαίνει ότι πρέπει να δουν και ποιο είναι το πλαίσιο αυτής της αποχώρησης, πώς δηλαδή θα απαντήσουν στις ανάγκες της Αριστεράς.

 Ο Αλέξης Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι προσωπικό, αλλά πολιτικό, ότι τους ενδιαφέρει η προστασία του μέλλοντος του χώρου που εκπροσωπούν και τα επόμενα βήματα είπε ότι θα πρέπει να είναι σταθερά και να μην είναι άλμα εν κενό.


Τα δύο ζητούμενα που οδηγούν στην έξοδο 
 

Πάντως, δυο είναι τα βασικά θέματα που οδηγούν τους εναπομείναντες διαφωνούντες σε αυτή την απόκλιση που όπως όλα δείχνουν, θα οδηγήσει στην αποχώρηση. Πρώτον, οι άνθρωποι αυτοί θέτουν το θέμα μιας μετάλλαξης που διαπιστώνουν και στο επίπεδο της ιδεολογικής αναφοράς, θεωρούν δηλαδή ότι το κόμμα εγκαταλείπει τον χώρο της Αριστεράς αλλά και στον τρόπο λειτουργίας, καθώς πιστεύουν ότι μεταλλάσσεται σε έναν αρχηγικό κόμμα όπου η ηγεσία δεν λογοδοτεί στα όργανα. Το δεύτερο στοιχείο είναι αυτό της τοξικότητας. Όλα τα στελέχη έχουν πρόβλημα με τον Παύλο Πολάκη, το ύφος της αντιπολίτευσης που κάνει αλλά κυρίως τα χτυπήματα συντρόφων που κάνει μέσω των κοινωνικών μέσω δικτύωσης.

  
Τελευταίο παράδειγμα τα όσα έγιναν το Σάββατο μεταξύ Σίας Αναγνωστοπούλου και Παύλου Πολάκη. Η ανάρτηση φάνηκε να ακυρώνει την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να γεφυρώσει τις διαφορές και να κλείσει την πόρτα της εξόδου που έκανε με τα συνεχή ανοίγματα στην ομάδα της Αχτσιόγλου. Παρά την πυροσβεστική παρέμβαση του νέου προέδρου, λύση δεν βρέθηκε, ενώ η Σία Αναγνωστοπούλου ξανασκέφτεται αν θα δώσει τη μάχη εκ των έσω.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις