Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα δείχνουν αποχώρηση Αχτσιόγλου και ομάδας «6+6»

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα δείχνουν αποχώρηση Αχτσιόγλο...

Αποχώρησε η Νεολαία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη

Αδύνατη μοιάζει πλέον η συμβίωση της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου με την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με την εισήγηση του Νάσου Ηλιόπουλου να δείχνει την πόρτα της εξόδου, καθώς όπως προκύπτει από τα λόγια του, η ομάδα είναι δεδομένο ότι πρέπει να φύγει και δεν μπορεί να επιβιώσει σε τετοιες συνθήκες.

Το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πρόσκεινται στην πλευρά της ομάδας Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου, Χαρίτση προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν εάν η επόμενη μέρα θα τους βρει εντός ή εκτός του κόμματος.

Όπως φαίνεται, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνύπαρξης με την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, και οι «6+6» φαίνεται πως θα ακολουθήσουν μια πορεία εκτός του κόμματος, με τις εξελίξεις να αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Από την συνεδρίαση φαίνεται πως η πλειοψηφία θέλει να προχωρήσει μπροστά ακόμα και αν δεν υπάρχει ο αριθμός των 10 βουλευτών που χρειάζονται για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

 

Αποχωρεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης 

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως και οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στην νέα ηγεσία, με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, μετά από συνεδρίαση, να ανακοινώνει πως αποχωρεί από το κόμμα.

«Από τις πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας ήταν ο διορισμός νέων προσώπων σε θέσεις ευθύνης και η ανακοίνωση διαγραφών από τα social media, παρακάμπτοντας συνολικά τα όργανα και τις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος. Η αδιαμεσολάβητη σχέση αρχηγού-λαού, με περιθωριοποίηση των αντιπροσωπευτικών οργάνων, δεν είναι ανώτερη μορφή δημοκρατίας, αλλά η πεμπτουσία ενός επικίνδυνου λαϊκισμού», αναφέρουν.

«Αποκορύφωμα αποτέλεσε το διάγγελμα του νέου Προέδρου στο οποίο πρότεινε την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος σε σχέση με τις διαγραφές. Η ομιλία του στην Κ.Ε. αποτέλεσε μια διχαστική τοποθέτηση, προσβάλλοντας με ύβρεις την ιστορία και τους αγώνες του χώρου, και επιβεβαιώνοντας ένα αυταρχικό μοντέλο λειτουργίας της νέας ηγεσίας, όπου επικρατεί μόνο μία άποψη, αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο», προσθέτει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Δεν είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να δώσουμε με την παρουσία μας άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος και αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε και ήταν κάποτε στη πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς», καταλήγουν.

Ειδήσεις Τώρα

Τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών- Κορίνθου- Νεκροί δύο νεαροί

Το πρώτο χιόνι στον Χελμό- Πασπάλισε λευκό- ΦΩΤΟ

'Ελαμψαν Βυθούλκα, Μ. Βαλαχά και Χριστόπουλος στο πανελλήνιο ανωμάλου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις