Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Μonica Bellucci: «Η Μαρία Κάλλας έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου» - Βραβεύτηκε με τον «Χρυσό Αλέξανδρο» από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Μonica Bellucci: «Η Μαρία Κάλλας έχει ιδ...

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Η Μόνικα Μπελούτσι (Μonica Bellucci), η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έχει χαράξει μια μοναδική και σταθερή πορεία στον χώρο του κινηματογράφου.

Με τη δημιουργία ζωντανών χαρακτήρων σε δεκάδες ταινίες, από κωμωδίες μέχρι δράματα και περιπέτειες, εισβάλλει στην ουσία των ρόλων της, αναδεικνύοντας κάθε λεπτομέρεια με εξαιρετική ευαισθησία.

Η καριέρα της αντικατοπτρίζει ευφυΐα, γοητεία και ταλέντο, και η ίδια συνεχίζει ν' ακτινοβολεί μ' έναν μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο, καθιερώνοντας τη θέση της στην αιώνια λάμψη του κινηματογράφου.

Το βράδυ της Πέμπτης (9/11), η Μπελούτσι τιμήθηκε με τον «Χρυσό Αλέξανδρο» στην κατάμεστη αίθουσα του «Ολύμπιον» για το σύνολο της προσφοράς της στο σινεμά.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, η ηθοποιός δέχτηκε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από το κοινό. Η ίδια, συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους. «Ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ το φανταστικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Νιώθω μεγάλη τιμή που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Θέλω να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου στην τεράστια καλλιτέχνη Μαρία Κάλλας, που έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου» δήλωσε και πρόσθεσε «Ευχαριστώ πολύ», μιλώντας στα ελληνικά, καθώς όπως έχει πει, η χώρα μας αποτελεί αγαπημένο της προορισμό. Μετά τη βράβευση της, προβλήθηκε η «Μαλένα» του Tζουζέπε Τορνατόρε μία από τις ταινίες που την καθιέρωσαν στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

«Ανακάλυψα τη διττή φύση της Κάλλας»
Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, νωρίτερα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλωσόρισε τη σπουδαία ιταλίδα σταρ, λέγοντας: «Είναι τιμή και χαρά μας να σας έχουμε μαζί μας. Χθες, στην προβολή της ταινίας "Μαρία Κάλλας, επιστολές και αναμνήσεις", αναφέρατε πως έχετε βαθιά μέσα στην καρδιά σας την Ελλάδα. Όπως διαπιστώσατε χτες και σήμερα, τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς ήταν η εμπειρία μιας ταινίας, μέρος της οποίας γυρίστηκε στην Ελλάδα, καθώς και ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας από τη συνεργασία με τον έλληνα συν-σκηνοθέτη της ταινίας, Γιάννη Δημολίτσα», ήταν η αρχική ερώτηση του Γιώργου Κρασσακόπουλου.

 «Συνολικά μιλώντας, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, ενώ η συνεργασία με τον Γιάννη Δημολίτσα ήταν καταπληκτική από κάθε άποψη. Σημαίνει πολλά για μένα να βρίσκομαι εδώ, ξέρετε πόσο αγαπώ την Ελλάδα, επισκέπτομαι εξάλλου συνέχεια τη χώρα σας. Νιώθω ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι έχω ερμηνεύσει μια εμβληματική φιγούρα της τέχνης και του πολιτισμού, τη Μαρία Κάλλας. Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι ότι μέσα από αυτή την εμπειρία ανακάλυψα τη διττή φύση της Κάλλας. Αφενός, μια αληθινή ντίβα, με θεϊκό χάρισμα και ταλέντο. Αφετέρου, μια γυναίκα με αυθεντικά αισθήματα, αυθορμητισμό και αγνή καρδιά. Τόσο η θεατρική παράσταση όσο και η ταινία εξερευνούν περισσότερο τη Μαρία παρά την Κάλλας, ρίχνοντας φως στις ελπίδες και στα όνειρα μιας νεαρής γυναίκας, αλλά και στην ωριμότητα και στις δυσκολίες που βίωσε ως καταξιωμένη σταρ, καθώς πάλευε να βρει ισορροπία ανάμεσα στην καλλιτεχνική της επιτυχία και την ιδιωτική της ζωή» δήλωσε αρχικά. 

 «Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ποιες ηθοποιοί και καλλιτέχνιδες έχουν ενσαρκώσει την Κάλλας, από τη Φανί Αρντάν μέχρι τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς, ενώ στο προσεχές μέλλον θα δούμε και την Αντζελίνα Τζολί σε έναν αντίστοιχο ρόλο. Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στη διαπίστωση ότι η προσωπικότητα και η ακτινοβολία της Μαρίας Κάλλας εξακολουθούν να εμπνέουν και να συναρπάζουν. Η παράσταση στο Ηρώδειο ήταν μια από τις δυνατές στιγμές σε ολόκληρη την καριέρα μου, όπως και η τριετής περιοδεία με την παράσταση σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Μαρία Κάλλας υπήρξε ένα πραγματικό ορόσημο της ελληνικής ιστορίας, οπότε ήταν πολύ σημαντικό για μένα να νιώσω ότι με αποδέχεται το ελληνικό κοινό στον συγκεκριμένο ρόλο» προσέθεσε σχετικά. Η τελευταία της ταινία «Μαρία Κάλλας, επιστολές και αναμνήσεις» είναι βασισμένη στην ομότιτλη θεατρική παραγωγή, η οποία παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες και στην Αθήνα την περασμένη χρονιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture