Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δίκη για Μαλένα και Ίριδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δίκη για Μαλ...

Σε διπλανή αίθουσα συνεχίζεται για την Τζωρτζίνα

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έχει προσδιοριστεί να αρχίσει σήμερα Παρασκευή η δεύτερη δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ταυτόχρονα στη διπλανή ακριβώς αίθουσα είναι προγραμματισμένη να συνεχιστεί η Δδίκη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της. Τζωρτζίνας.

Για αυτή τη δεύτερη δικογραφία, η οποία αφορά τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας, η κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, παραπέμφθηκε σε δίκη στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Το δικαστικό βούλευμα υιοθέτησε την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος είχε εισηγηθεί την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου στο εδώλιο κρίνοντας πως η κατηγορούμενη από την Πάτρα δολοφόνησε μέσω ασφυξίας τόσο το 3,5 ετών νήπιο όσο και το μόλις έξι μηνών βρέφος τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021 αντίστοιχα.

Προηγήθηκε η επανεξέταση των ιατροδικαστικών φακέλων για τους θανάτους των δύο κοριτσιών από τους έμπειρους ιατροδικαστές, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και στις δύο περιπτώσεις, ο θάνατος των δύο κοριτσιών δεν προήλθε από παθολογικά αίτια. Αντίθετα, προήλθε, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, με τον ίδιο μηχανισμό και οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Στο πόρισμα των δύο ιατροδικαστών αξιολογήθηκαν όλα τα εργαστηριακά ευρήματα και κυρίως τα ιστολογικά. Στην περίπτωση της Μαλένας καθοριστικό ρόλο στην κρίση τους έπαιξε η πνευμονική συμφόρηση και το πνευμονικό οίδημα που εντοπίστηκαν ενώ αξιολογήθηκαν και οι φωτογραφίες του κοριτσιού προ του θανάτου του.

Όσον αφορά την 6 μηνών Ίριδα αξιολογήθηκαν τα ευρήματα στο πρόσωπο, η πληγή στο στόμα της και το γεγονός ότι εντοπίστηκαν ασφυκτικές κηλίδες, πνευμονορραγία, πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση και υποξυγοναιμία εγκεφάλου.

Εκτός από την ιατροδικαστική γνωμοδότηση των Καρακούκη – Καλόγρηα, σημαντικό ρόλο στην παραπομπή στο εδώλιο της Ρούλας Πισπιρίγκου από το δικαστικό συμβούλιο έπαιξε και το γεγονός ότι ο θάνατος των παιδιών χαρακτηρίζεται στη μεν περίπτωση της Μαλένας από έναν μεγάλο αριθμό θεραπόντων ιατρών ως αναπάντεχος και μη αναμενόμενος, στη δε περίπτωση της Ίριδας από εξετασθέντες ιατροδικαστές ως αδιευκρίνιστης αιτίας.

Επιπλέον, επίσης, από μαρτυρίες προέκυψε ότι η κατηγορουμένη, ήταν ο άνθρωπος που είδε για τελευταία φορά το κάθε παιδί ζωντανό. Επίσης, αξιολογήθηκε και το γεγονός ότι η κατηγορουμένη προέβη σε ενέργειες που σκοπό είχαν να επηρεάσουν τις έρευνες των Αρχών για τα αίτια θανάτου της Ίριδας.

Συγκεκριμένα, ζήτησε τηλεφωνικά από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα να της αποδώσει το πανάκι – πειστήριο ενώ κατά τον θάνατο της Μαλένας, καθυστέρησε να ειδοποιήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από την πλευρά της, η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει αθώα και για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τη Μαλένα και την Ίριδα και αμφισβητεί διά της υπεράσπισης της την ορθότητα της ιατροδικαστικής γνωμοδοτότησης Καρακούκη – Καλογρηά.

Εκπροσώπηση μέσω νομικής βοήθειας
Η δίκη πάντως ενδεχομένως να μην αρχίσει καθώς θα υπάρξει αίτημα από την πλευρά του πατέρα των κοριτσιών, Μάνου Δασκαλάκη προκειμένου να του διοριστεί νέος δικηγόρος μέσω της νομικής βοήθειας.

Οι δύο δικηγόροι του που τον εκπροσωπούν στη δίκη για την υπόθεση της Τζωρτζίνας,Δ. Γεωργακόπουλος και Δ. Καράμπελας,σε χθεσινή τους ανακοίνωση ανέφεραν: «Ο εντολέας μας Εμμ. Δασκαλάκης, όσον αφορά την δίκη που ξεκινάει αύριο (10-11-2023) σχετικά με τους θανάτους των θυγατέρων του Ίριδας και Μαλένας, θα αναγκαστεί να ζητήσει το διορισμό συνηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας (την οποία ήδη έχει δηλώσει απ’ το στάδιο της ανάκρισης) μέσω της διαδικασίας για παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος.

Η λύση αυτή κατέστη μονόδρομος, εξαιτίας του ότι, λόγω της έκθεσης του στην υπόθεση, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να βρει εργασία, γεγονός που τον οδήγησε σε σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες. Συνεχίζουμε να του παρέχουμε τη στήριξη και τη νομική μας συνδρομή, και φυσικά συνεχίζεται η εκ μέρους μας εκπροσώπηση του στην υποστήριξη κατηγορίας για το θάνατο της Τζωρτζίνας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη».
 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις