Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τιμάται στο ναό Αγίας Τριάδος Πατρών ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης

Τιμάται στο ναό Αγίας Τριάδος Πατρών ο Ό...

Η διήμερη εκκλησιαστική πανήγυρη θα λάβει χώρα στις 9 και 10/11/2023

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πατρών θα λάβει χώρα εκκλησιαστική πανήγυρη το διήμερο 9 και 10/11/2023 για τον Όσιο Αρσένιο τον Καππαδόκη. Εορτάζει το παρεκκλήσιο του ιερού ναού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, την Πέμπτη 9/11  στις 5.30 το απόγευμα, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας & Καθηγουμένου της Ι.Μ. Αγίων Πάντων  Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη  π. Αρτεμίου Αργυρόπουλου.

Την Πέμπτη 9/11 στις 21.30 και έως περίπου τις 00.45 μετά τα μεσάνυχτα, θα ψαλεί Ιερά Αγρυπνία κατά την οποία θα ομιλήσει & θα ιερουργήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11 πρωί: 7.00-10.00π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία θα ιερουργήσει & θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης  κ. κ. Χρύσανθος, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης 8/11 για την εορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ λειτούργησε στον ιερό ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10/11 απόγευμα: 5.00μ.μ. θα τελεστεί εσπερινός & θα ψαλεί μνημόσυνο των κτητόρων του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος.

*Κατά τις ιερές Ακολουθίες θα τεθούν Άγια λείψανα του Οσίου Αρσενίου του θαυματουργού προς προσκύνηση από τους πιστούς.

Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης ήταν Μικρασιάτης ιερομόναχος και αρχιμανδρίτης. Τιμάται ως άγιος από την Ορθόδοξη εκκλησία, σύμφωνα με τη Συνοδική Πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου της 11ης Φεβρουαρίου 1986. Είχε γεννηθεί στις 7 Απριλίου 1840, στα Φάρασα της Τουρκίας & εκοιμήθη στις 10 Νοεμβρίου 1924, στην Κέρκυρα σε ηλικία 84 ετών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις