Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τιμάται η ιερά μνήμη του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκη

Πάτρα: Τιμάται η ιερά μνήμη του Οσίου Αρ...

Στο παρεκκλήσιο του ιερού ναού Αγίας Τριάδος Πατρών την Τετάρτη 9/11 το απόγευμα & την Πέμπτη 10/11/2022

Εκκλησιαστική πανήγυρη για τον Όσιο Αρσένιο τον Καππαδόκη που η μνήμη του τιμάται στις 10 Νοεμβρίου, θα λάβει χώρα στην ενορία του ιερού ναού Αγίας Τριάδος Πατρών.

Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (κατά κόσμον Θεόδωρος Αννητσαλήχος ή Αρτζίδης) είχε γεννηθεί στα Φάρασα Καππαδοκίας, το 1840 και εκοιμήθη στις 10 Νοεμβρίου 1924 στην Κέρκυρα. Ήταν Μικρασιάτης ιερομόναχος & η αγιοκατάταξη του έγινε στις 11 Φεβρουαρίου 1986 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στο παρεκκλήσιο του ιερού ναού θα τελεστεί στις 5.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Πανοσιολ Αρχιμανδρίτη π. Προκοπίου Κόρδα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11 βράδυ: 09.30μ.μ.-12.45π.μ. Ιερά Αγρυπνία κατά την οποία θα ομιλήσει & θα ιερουργήσει ο Πρωτοσύγκελος  της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

ΠΕΜΠΤΗ 10/11 πρωί: 7.00-10.00 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία & το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. θα τελεστεί εσπερινός & θα ψαλεί μνημόσυνο των κτητόρων του Ιερού Ναού υπό του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Αλεξάνδρου Παναγόπουλου.

*Κατά τις ιερές Ακολουθίες θα τεθούν Άγια λείψανα του Οσίου Αρσενίου του θαυματουργού προς προσκύνηση από τους πιστούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις