Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πάτρα υποδέχεται τον Μεγάλο Σταυρό του Αγίου Κωνσταντίνου από τη Μονή Βατοπαιδίου Αγ. Όρους

Η Πάτρα υποδέχεται τον Μεγάλο Σταυρό του...

Η υποδοχή θα γίνει στις 5 το απόγευμα μπροστά από το νέο ιερό ναό του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου

Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 στις 5 το απόγευμα προγραμματίζεται να γίνει η λαμπρή υποδοχή από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, στα προπύλαια του νέου ιερού ναού του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέου, πιστού αντιγράφου του Σταυρού του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η σχετική αφίσα για το μεγάλο αυτό γεγονός που εντάσσεται στα φετινά Πρωτοκλήτεια, έχει ήδη κυκλοφορήσει από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και έχει τοποθετηθεί στους ιερούς ναούς.

Έχει καθιερωθεί στα Πρωτοκλήτεια η μεταφορά καθαγιασμένων, θαυματουργών ιερών εικόνων και άλλων συμβόλων της πίστεως μας, για ευλογία του κόσμου.

Απ’ όσο είδαμε, ο Μεγάλος Σταυρός του Αγίου Κωνσταντίνου που φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου όπου καθηγούμενος είναι ο Γέροντας Εφραίμ, είχε μεταφερθεί τον περασμένο Ιανουάριο στην πόλη της Κοζάνης για να προσκυνήσουν τη χάρη του και να λάβεουν ευλογία και δύναμη οι εκεί πιστοί.

Επίσης τον περασμένο Μάιο, λαμπρή ήταν η υποδοχή του αντιγράφου του Σταυρού του Μ. Κωνσταντίνου και Τιμίου Ξύλου από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς. Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ όπως διαβάσαμε στο www.exapsalmos.gr, αναφερόμενος στις δυο Θεοσημείες του Τιμίου Σταυρού είχε πει πως είναι «πολυτίμητος θησαυρός και έμβλημα και θυρεός νίκης και θριάμβου».

Ο δε Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, είχε αναφέρει πως είναι νωπή ακόμη η παρουσία της Αγίας Ζώνης της Παναγίας στην τοπική μας Εκκλησία, γεγονός που «σύναξε χιλιάδες λαού και έγινε η Μητρόπολη Πειραιώς μια μικρή οικουμένη».

Η Τιμία Ζώνη της Παναγίας είχε μεταφερθεί για προσκύνημα και στην Πάτρα.

Αναφερόμενος στον Μέγα Κωνσταντίνο και στο «Εν τούτω νίκα», ο Γέροντας Εφραίμ είχε υπογραμμίσει πως ο Τίμιος Σταυρός μεταφέρθηκε στην τοπική μας Εκκλησία για να αναπαύσει τον κόσμο σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που ο λαός μας ζητάει πηγές πνευματικής ιάσεως ενώ δεν είχε παραλείψει να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην κοσμοσυρροή που σημειώθηκε κατά την προσκύνηση  της Εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί» στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών.

*Αναμένεται πλήθος κόσμου να σπεύσει στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου τις μέρες της παραμονής του Μεγάλου Σταυρού του Αγίου Κωνσταντίνου για να προσκυνήσει.

Το σχετικό πρόγραμμα για το διάστημα παραμονής στην Πάτρα του εκκλησιαστικού αυτού θησαυρού, θα ανακοινωθεί από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις