Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιορδανία: Το Ισραήλ «μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στη Γάζα

Ιορδανία: Το Ισραήλ «μόλις εξαπέλυσε χερ...

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αϊμάν Σαφάντι ζήτησε να υπερψηφιστεί η αραβική πρόταση που προωθεί το Αμάν για «ανθρωπιστική εκεχειρία»

«Το Ισραήλ μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο στη Γάζα» λέει ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας.

«Το αποτέλεσμα θα είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων για τα επόμενα χρόνια» προσθέτει.

Υπάρχουν αναφορές ότι μπήκαν τανκ του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και χτύπησαν στόχους.

To «Axios» μετέδωσε ότι ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως η απόφαση για επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα ελήφθη από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο πολέμου το βράδυ της Πέμπτης, αφού οι συνομιλίες για μια πιθανή απελευθέρωση ομήρων κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Κάτοικοι της Γάζας αναφέρουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέρχονται στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε η εφημερίδα Haaretz.

Νύχτα τρόμου στη Γάζα
Νωρίτερα, το Ισραήλ εξαπέλυσε σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Γάζα και ανακοίνωσε επέκταση της χερσαίας επέμβασης.

Ενώ η Γάζα δεχόταν ισχυρές επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής και οι τηλεπικοινωνίες διακόπηκαν, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν επικείμενη επέκταση της χερσαίας επέμβασης.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «θα επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις» του στη Γάζα
Εξάλλου, ο στρατός «θα επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του απόψε », ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, καλώντας τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν από τη γη, τον αέρα και τη θάλασσα και ότι «είναι προετοιμασμένες σε όλα τα μέτωπα για να διαφυλάξουν την ασφάλεια του Ισραήλ». Τόνισε ότι το Ισραήλ θεωρεί «εθνικό καθήκον» την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

Τα πλήγματα στη Γάζα έχουν αυξηθεί «κατά πολύ» και θα συνεχιστούν, συμπλήρωσε ο υποναύρχος Ντάνιελ Χαγκάρι. «Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε την Πόλη της Γάζας και τα περίχωρά της», πρόσθεσε.

Συνολικά 310 στρατιώτες των IDF έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, είπε, και 229 άνθρωποι κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς.

Sky News: «Κάτι μεγάλο» συμβαίνει στη Γάζα
Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Γάζα αυτή τη στιγμή είναι «κάτι μεγαλύτερου μεγέθους» από ό,τι έχουμε δει εδώ και μερικές εβδομάδες, είπε ο ανταποκριτής του Sky News.

O ανταποκριτής πρόσθεσε ότι εξαπολύθηκε «ένας πανίσχυρος βομβαρδισμός στη Γάζα». και ότι οι γραμμές επικοινωνίας έχουν κοπεί στην περιοχή.

«Το ερώτημα είναι γιατί και πολύ πιθανόν να είναι επειδή επεκτείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις απόψε», σημείωσε.

«Αυτό σημαίνει ότι μετά από τις δύο τελευταίες νύχτες όπου είδαμε τον ισραηλινό στρατό να μπαίνει στη Γάζα με περιορισμένο τρόπο, αυτό υποδηλώνει ότι ίσως έρχεται κάτι μεγαλύτερο», πρόσθεσε το Sky News.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις