Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Έναρξη μαθημάτων κολύμβησης Δημοτικών Σχολείων Αχαΐας

Έναρξη μαθημάτων κολύμβησης Δημοτικών Σχ...

Οι πρώτες βουτιές τους μαθητές και μαθήτριες

Με περίσσια χαμόγελα και μεγάλη χαρά έκαναν  τις πρώτες βουτιές τους μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά Σχολεία της Αχαΐας στην πισίνα του Κολυμβητηρίου «Ολυμπιονίκης Αντώνης Πεπανός» του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου.

'Οπως ανακοίνωσαν οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α) της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Μιχαηλίδης Αναστάσιος & Παπαδόπουλος Γεώργιος, ξεκίνησε η εφαρμογή του αντικείμενου της κολύμβησης, στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, για τις Γ΄ τάξεις και, όπου δύναται, και τις Δ΄ τάξεις Δημοτικών Σχολείων.
Η κολύμβηση «χαρακτηρίζεται από πολλούς επιστήμονες και παιδαγωγούς σαν η ιδανικότερη μορφή άσκησης, που επηρεάζει τόσο την κατάσταση της υγείας (ψυχικής και σωματικής) όσο και την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων» (Γκότση, Καλαμπαλίκα και Ντάνη, 2016: 7) και, όπως αναφέρει ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας Δρ. Μιχαήλ Κατσικαδέλης, «αποτελεί, πέραν της αυταπόδεικτης αξίας που έχει για τους μαθητές/-τριες, ένα μάθημα ζωής» και για αυτό «θα πρέπει να ενισχύεται, ώστε να υπάρχει καθολική συμμετοχή».

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports