Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Κάθριν Χάντερ που είχε παίξει "Προμηθέα" στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, κάνει ένα δεύτερο ρόλο στο "Poor Things" του Λάνθιμου

Η Κάθριν Χάντερ που είχε παίξει "Πρ...

Πρόκειται για μία θαυμάσια ηθοποιό, Ελληνικής καταγωγής και καταξιωμένη στο εξωτερικό

Η πολυτάλαντη, Ελληνικής καταγωγής διεθνής ηθοποιός Κάθριν Χάντερ που το καλοκαίρι του 2019, είχε πρωταγωνιστήσει στην παράσταση αρχαίου δράματος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, «Προμηθέας Δεσμώτης» παίζει, έναν από τους βασικούς ρόλους στην πολυαναμενόμενη και ήδη τιμημένη με τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ της Βενετίας, ταινία  «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα μετά την Πρωτοχρονιά του 2024 στη χώρα μας, και την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα.

Η 65χρονη, βραβευμένη με Olivier ηθοποιός Κάθριν Χάντερ έχει καταγωγή από τις Οινούσσες, είναι μεγαλωμένη στην Αγγλία, με σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου και έχει πραγματοποιήσει κορυφαίες συνεργασίες με σκηνοθέτες όπως ο Πίτερ Μπρουκ και θεατρικούς οργανισμούς όπως η Royal Shakespeare Company, το Globe Theater και η Complicite. Θεωρείται κατά βάση θεατρική ηθοποιός ωστόσο της αρέσει και ο κινηματογράφος.

Όπως έγραψαν «Τα Νέα», η Χάντερ (Αικατερίνη Χατζηπατέρας) είχε υποδυθεί το ρόλο της Arabella Figg στην δημοφιλή ταινία του 2007 «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα».

«Έλεγα συνέχεια στον ατζέντη μου πριν από περίπου 10 χρόνια, “Σε παρακαλώ, θέλω να κάνω περισσότερο κινηματογράφο”, και μου έλεγε, “Λοιπόν, δεν είσαι ποτέ διαθέσιμη, κάνεις συνέχεια θέατρο”», ανέφερε η Hunter, η οποία υποδύεται έναν δευτερεύοντα ρόλο δίπλα στην Έμα Στόουν στην επερχόμενη και πολυαναμενόμενη, όπως προείπαμε, ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Poor Things», η οποία κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

«Ο κινηματογράφος είναι ένα πολύ διαφορετικό “ζώο”, αλλά τον αγαπώ λόγω της συγκέντρωσης. Αναπόφευκτα, στον κινηματογράφο, εκπέμπεις προς τα έξω. Στον κινηματογράφο, αυτό που είναι εκπληκτικό με την κάμερα είναι ότι μπορεί να δει αυτά τα βαθύτερα ανθρώπινα στρώματα με έναν τρόπο που δεν είναι άμεσα προσβάσιμος», έχει αναφέρει η Χάντερ, η οποία είχε καθηλώσει το ελληνικό κοινό το 2019 υποδυόμενη τον Προμηθέα Δεσμώτη, στην απαιτητική τραγωδία του Αισχύλου (η παράσταση είχε γεμίσει και χειροκροτηθεί θερμά το Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας).

Ακόμα η Χάντερ είχε παίξει πέρυσι και στο ιστορικό φιλμ με στοιχεία θρίλερ «The Tragedy of Macbeth» του Τζόελ Κοέν και πλησίασε πολύ κοντά στο να προταθεί για Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture