Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραηλινός στρατός: Βομβαρδίζουμε τη Γάζα με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες

Ισραηλινός στρατός: Βομβαρδίζουμε τη Γάζ...

Ο στρατός έτοιμος για τα επόμενα στάδια της μάχης

Άλλη μια προαναγγελία της επικείμενης χερσαίας επίθεσης στη Γάζα θεωρούνται οι δηλώσεις που έκανε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Ο Ντάνιελ Χαγάρι δήλωσε ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτυπά τη Λωρίδα της Γάζας «με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες», προσθέτοντας ότι ο στρατός προετοιμάζεται για τα επόμενα στάδια της μάχης.

Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι θεωρούνται επί του παρόντος αγνοούμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του στρατού, αλλά ο αριθμός αναμένεται να αλλάξει καθώς ταυτοποιούνται τα πτώματα, δήλωσε ο Χαγάρι.

Αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ είχε καταρρίψει τρεις πυραύλους Κρουζ και πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από μαχητές Χούθι στην Υεμένη και είπε ότι αυτό ήταν απόδειξη των δυνατοτήτων των ΗΠΑ. Πρόσθεσε ότι η αεράμυνα του Ισραήλ «είναι εξίσου προετοιμασμένη για απειλές αυτού του τύπου».

Νωρίτερα σήμερα ήχησαν οι σειρήνες στο Βόρειο Ισραήλ, ενώ ζητήθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων από την Κιριάτ Σμόνα, μια πόλη στο βόρειο τμήμα της χώρας κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου η κατάσταση είναι τεταμένη μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Οι ισραηλινές αρχές “ανακοίνωσαν την εφαρμογή σχεδίου για την απομάκρυνση των κατοίκων” της πόλης αυτής και τη μεταφορά τους “σε σπίτια υποδοχής που χρηματοδοτούνται από το κράτος”, επεσήμανε ο στρατός.

Η Κιριάτ Σμόνα έχει περίπου 25.000 κατοίκους και βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από τον συνοριακό φράκτη με τον Λίβανο.

 

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις