Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα όπως Βενετία: Πλημμύρισαν μαγαζιά, καταστράφηκαν εμπορεύματα- Τι φταίει και η πόλη δεν «αντέχει» το νερό

Πάτρα όπως Βενετία: Πλημμύρισαν μαγαζιά,...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λένε στο thebest.gr, άνθρωποι της Εστίασης του Εμπορικού Συλλόγου και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ- Τα ταπέτα στη Ρ. Φεραίου, τα φρεάτια και τα προβλήματα του δικτύου

 

Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η χθεσινή βραδιά για πολλούς επαγγελματίες στην Πάτρα που είδαν τα μαγαζιά τους να πλημμυρίζουν μετά τη βροχή.

Για άλλη μία φορά η πόλη μετατράπηκε σε «Βενετία» με τους Πατρινούς να βλέπουν τους δρόμους «πνιγμένους». Καταστήματα πλημμύρισαν, εμπορεύματα καταστράφηκαν με την πόλη να μην «αντέχει» το νερό.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.g ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος, «αρκετά καταστήματα πλημμύρισαν χθες και είχαν ζημιές. Η Πάτρα τελικά είναι μία ανοχύρωτη πόλη. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει, ο Δήμος ή η Περιφέρεια, μας ενδιαφέρει να αποζημιωθούν οι συνάδελφοί μας. Χθες καταστράφηκαν εμπορεύματα, τα νερά  μπήκαν μέσα σε αποθήκες και έφτασαν σε χαρτόκουτα. Ειδικά σε περιπτώσεις όπου ο έμπορος έχει κάνει εισαγωγή από το εξωτερικό εμπορεύματά του, η ζημιά είναι τεράστια. Εκτός από το οικονομικό σκέλος, θα περάσει έως και μήνας για να έρθει το εμπόρευμα που θα αντικαταστήσει το κατεστραμμένο. Με 40 λεπτά έντονης βροχής πλημμυρίσαμε, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο».

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr o Γιώργος Βερροιόπουλος, επιχειρηματίας της εστίασης που έχει κατάστημα στη Ρήγα Φεραίου, «υπήρξε αναστάτωση χθες στα καταστήματα εστίασης στη Ρήγα Φεραίου όπως κάθε φορά που ρίχνει βροχή. Πράγματι επειδή τα φρεάτια μυρίζουν άσχημα και βγαίνουν από αυτά αρουραίοι, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν φρεάτια μπροστά από τα μαγαζιά τους, τα κλείνουν με ταπέτα και φυσικά τα ανοίγουν όταν βρέχει αλλά αυτό δεν αρκεί, έχει γίνει το κακό. Σαφώς η σφοδρότητα του φαινομένου παίζει ρόλο, όμως δεν φταίνε οι επιχειρηματίες αν ο Δήμος δε μπορεί αν συντηρήσει τα φρεάτια. Στα δέκα χρόνια που είμαι στη Ρήγα Φεραίου δεν έχω δει κάποιον να ασχολείται με τα φρεάτια, ούτε να έχει γίνει επίσημη σύσταση από τη Δήμο για τα φρεάτια.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος τη ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ανέφερε:

«Χθες σε πολύ μικρό διάστημα έπεσε μεγάλη ποσότητα νερού. Πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα γιατί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησής όμβριων υδάτων δεν κατασκευάζονται λόγω του υψηλού κόστους που έχουν. Έχουν όμως μεγάλη σημασία για τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων της πόλης. Υπάρχει μεγάλο έλλειμμα σε αυτό το θέμα.  

Τα δίκτυα που υπάρχουν ειδικά στο κέντρο της Πάτρας δεν κάνουν διαχωρισμό όμβριων και λυμάτων με αποτέλεσμα σε καταστάσεις σαν τη χθεσινή να συσσωρεύονται μεγάλες ποσότητες νερού και να έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα. Όλο το χρόνο φροντίζουμε για τον έλεγχο και τον καθαρισμό των φρεατίων αλλά την ώρα της βροχής και με τη συσσώρευση των φερτών υλικών προκύπτει θέμα απορροής των υδάτων. Στην Ακτή Δυμαίων υπάρχουν κάποια σημεία ιδιαίτερα δύσκολα λόγω της κατασκευής του δρόμου. Πιο συγκεκριμένα  η στάθμη του δρόμου είναι χαμηλότερη από τη στάθμη της θάλασσας με αποτέλεσμα να μη γίνεται η απορροή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στη Ρήγα Φεραίου υπάρχει πρόβλημα που ξεκινά από τη Γεροκωστοπούλου. Είναι ένα κατασκευαστικό πρόβλημα από τη στιγμή που κατασκευάστηκε ο αγωγός, δε μπορεί να γίνει απορροή των όμβριων κατά τη διάρκεια φαινομένων σαν το χθεσινό. Λόγω και της δυσοσμίας μάλιστα καλύπτονται από επιχειρηματίες οι σχάρες και αποτέλεσμα είναι να γίνεται μικρή απορροή των νερών. Προχωράμε από την πλευρά μας στη εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για να αξιολογήσουμε τα σημεία που έχουν την μεγαλύτερη επικινδυνότητα και να διεκδικήσουμε κονδύλια για τα απαραίτητα έργα. Πρέπει να αγωνιστούμε για τη χρηματοδότηση των έργων για να έχουμε μία οχυρωμένη πόλη απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις