Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Θεόδωρος Μπαρής: Συνέχεια στις περιοδείες σε Καλέντζι και Ερυμάνθεια

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Θεόδωρος ...
Θεόδωρος Μπαρής

Συνομίλησε με κατοίκους

Συνεχίζει τον ανοικτό διάλογο με τους δημότες σε κάθε γωνιά του Δήμου Ερυμάνθου, ο Δήμαρχος κι εκ νέου υποψήφιος, Θόδωρος Μπαρής.

Το βράδυ της Δευτέρας, το πρόγραμμα των περιοδειών περιλάμβανε τον Άγιο Γεώργιο, το Καλέντζι και την Ερυμάνθεια, όπου ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού «Συνεργασία για τον Ερύμανθο» είχε την ευκαιρία να κάνει απολογισμό έργου και να ενημερώσει για τους άξονες δράσης της επόμενης δημοτικής περιόδου. «Την Κυριακή ψηφίζουμε για να συνεχίσουμε τη Δευτέρα το έργο μας, απρόσκοπτα», ανέφερε ο κ. Μπαρής.

Σε Άγιο Γεώργιο και Καλέντζι ο Δήμαρχος αρχικά αναφέρθηκε στα έργα που ολοκληρώθηκαν (συντήρηση δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, κατασκευή τεχνικών οδοποιίας, αποκατάσταση του χωμάτινου δρόμου στη θέση «Παλιόραχη» και από «Αγιο Κωνσταντίνο» προς Μετόχι, κατασκευή τοίχων προστασίας και αντιστήριξης, βελτίωση της ύδρευσης και με αντικατάσταση νέου αγωγού, νέα παιδική χαρά, καινούργιοι κάδοι απορριμμάτων, βελτίωση ηλεκτροφωτισμού, κ.α.), ενώ στη συνέχεια τόνισε πως είναι σε εξέλιξη έργο ύδρευσης με εκτεταμένες επισκευές στην υφιστάμενη υδρομάστευση, αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης εντός του οικισμού, εγκατάσταση νέας μεταλλικής δεξαμενής και συντήρηση της υφιστάμενης. Επίσης, όπως είπε, θα γίνουν κι άλλες εκτεταμένες παρεμβάσεις στην ύδρευση καθώς έχει δημοπρατηθεί κι άλλο μεγάλο έργο, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την κατασκευή και εγκατάσταση μιας νέας μεταλλικής δεξαμενής στον Άγιο Γεώργιο. Ακόμη, όπως είπε, είναι σε εξέλιξη τσιμεντοστρώσεις στο δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, τεχνικά έργα σε διάφορες περιοχές, ενώ προς δημοπράτηση είναι το έργο ανακαίνισης του ΚΕΠ και ένα ακόμη έργο ύδρευσης  στο οποίο περιλαμβάνεται η αντικατάσταση αγωγού διανομής μήκους  επί του υφιστάμενου δρόμου από

«Κατσιφαραίικα» προς «Λαμπραίικα». Ο Δήμαρχος, ωστόσο, μίλησε και για τα έργα εκσυγχρονισμού και αποκατάστασης των διατηρητέων κτιρίων στο Καλέντζι και συγκεκριμένα του πρώην σχολείου και της οικίας του Γεωργίου Παπανδρέου που βρίσκονται στην τελική φάση, καθώς και στην αξιοποίηση του «Ξενία» όπου έγινε παρέμβαση στην ΕΤΑΔ για την επανα-προκήρυξη της εκμίσθωσης του ακινήτου με πιο ευνοϊκούς όρους.

Επόμενος σταθμός το χωριό της Ερυμάνθειας, όπου ο κ. Μπαρής αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που πραγματοποιήθηκαν, όπως η συντήρηση δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, η βελτίωση της ύδρευσης, μικρά τεχνικά για την αντιπλημμυρική προστασία, νέα παιδική χαρά, νέοι κάδοι απορριμμάτων, βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού και κατασκευή στεγάστρου στάσης έξω από το σχολείο. Αναφερόμενος στα έργα που είναι σε εξέλιξη εστίασε στη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας μέσω του «Αντ. Τρίτσης» (ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία), η ασφαλτόστρωση δρόμου από «Μικρουλαίικα» προς «Κουτροχώρι», καθώς και η ασφαλτόστρωση του δρόμου Κυπαρίσσι- Ερυμάνθεια, η υποβολή πρότασης για τη χρηματοδότηση προμήθειας εξοπλισμού για τη λειτουργία του Αντλιοστασίου στο Διάσελο. Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως σε συνεργασία με τη Διοικούσα Επιτροπή της λιμνοδεξαμενής «Ντασκά» η δημοτική Αρχή είχε καθοριστική συνδρομή στην ωρίμανση της πρότασης για χρηματοδότηση του έργου επέκτασης του δικτύου άρδευσης από τη λιμνοδεξαμενή «Ντασκά» Ερυμάνθειας προς Μικρουλαίικα. Τέλος, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ερυμάνθειας, στην ολοκλήρωση της μελέτης για την επαναλειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού και στην επικαιροποίηση των όρων λειτουργίας των Δημοτικών Σφαγείων. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις