Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, από το 26ο Δημοτικό Σχολείο άρχισε η ενημέρωση των μαθητών, των σχολείων που βρίσκονται γύρω από το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου
Συνεχίζεται η δράση της συμμετοχής των σχολείων στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και τη νέα σχολική χρονιά παράλληλα με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών. Μετά από αιτήματα και άλλων σχολείων τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 τοποθετήθηκαν κάδοι με κίτρινο καπάκι για τη χωριστή συλλογή εντύπου χαρτιού και το σύνολο των σχολείων ξεπέρασε τα 85.
Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, από το 26ο Δημοτικό Σχολείο άρχισε η ενημέρωση των μαθητών, των σχολείων που βρίσκονται γύρω από το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, για τη διαλογή στην πηγή των ανακυκλώσιμων στους ημιυπόγειους κάδους, που εγκαταστάθηκαν και γίνεται συλλογή χαρτιού-χαρτονιού, πλαστικού και μεταλλικών συσκευασιών σε χωριστά ρεύματα. Διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και σακούλες για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων, μία για κάθε είδος. Η δράση επαναλήφθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο 11ο Δημοτικό Σχολείο και 6ο Νηπιαγωγείο και θα συνεχιστεί στα υπόλοιπα σχολεία.
Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση, σε αντίστοιχες πλατείες της πόλης, 43 γωνιών ανακύκλωσης 4 και τριών ρευμάτων ανακύκλωσης με ΔσΠ, μαζί με την προμήθεια 2 ειδικών απορριμματοφόρων με γερανό για την συλλογή των ανακυκλώσιμων.
Θα συνεχιστεί και αυτή τη σχολική χρονιά το πρόγραμμα συλλογής Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρικών Συσκευών (ΗΗΣ) και η ενημέρωση στα σχολεία, με νέες συμμετοχές, ώστε να κατανοήσουν οι μαθητές/τριες την ιδιαίτερη περιβαλλοντική αξία της ανακύκλωσης ΗΗΣ, κάνοντάς την πράξη. Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε ότι γίνεται συλλογή ΗΗΣ σε κτίρια των δημοτικών υπηρεσιών και τα γραφεία των δημοτικών διαμερισμάτων. Οι διευθύνσεις των σημείων συλλογής βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://tinyurl.com/recyclexarti ή στην ιστοσελίδα του Δήμου www.e-patras.gr.
Από το 2016 η συλλογή ΗΗΣ αυξήθηκε κατά 250%. Όσοι έχουμε κινητά τηλέφωνα, tablet, μίξερ, κλπ και άλλες μικρές ΗΗΣ που δεν λειτουργούν ή είναι σε αχρηστία είναι πολύ εύκολο να τα μεταφέρουμε στα σημεία συλλογής συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος. Σύντομα θα τοποθετηθούν σε μερικές πλατείες ειδικοί κάδοι συλλογής ΗΗΣ στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος.
Οι δράσεις αυτές συντονίζονται από τις κκ Ελένη Αντωνακοπούλου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και Ιωάννα Παπαϊωάννου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, και τους Διευθυντές/τριες των σχολείων, με την συμβολή περιβαλλοντολόγων του Τμήματος Περιβάλλοντος & Ενέργεια της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πρασίνου του Δήμου Πατρέων.
Ευχαριστίες απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς που συμβάλουν στις δράσεις και στην ενημέρωση των μαθητών για την ανακύκλωση.
Ευχόμαστε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, αναφέρει τέλος η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων.




Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










