Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Στο Φαρραί ο Δήμαρχος Ευρμάνθου Θόδωρος Μπαρής

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Στο Φαρραί...

Μίλησε για τις δράσεις που έχουν γίνει στην κοινότητα

Με έμφαση στο έργο που έχει γίνει, αλλά και με δεσμεύσεις για τη νέα δημοτική θητεία, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κι εκ νέου υποψήφιος Θόδωρος Μπαρής, βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Φαρραί, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του συνδυασμού «Συνεργασία για τον Ερύμανθο».

"Οι κάτοικοι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Μπαρή και τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, ενώ μετά την ομιλία του Δημάρχου, ακολούθησε διαλογική συζήτηση όπου διεφάνη η αναγνώριση της όλης προσπάθειας της δημοτικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαρής αρχικά αναφέρθηκε στα έργα και δράσεις που έχουν ολοκληρωθεί την Κοινότητα, όπως η συντήρηση δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, οι αποκαταστάσεις βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, η βελτίωση της καθαριότητας και με την αντικατάσταση των κάδων απορριμμάτων και του ηλεκτροφωτισμού, η δημιουργία παιδικής χαράς, η επισκευή- συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους, όπως η αντικατάσταση της πλακόστρωσης και επέκτασής της σε όλο τον αύλειο χώρο στο Δημοτικό Φαρρών, αλλά και στη δημιουργία χώρου άσκησης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Μάλιστα, ο Δήμαρχος υπενθύμισε πως έχει δημοπρατηθεί το νέο σχολικό κτίριο για το Δημοτικό Σχολείο Φαρρών, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάπλαση- διαμόρφωση δημοτικών οδών και της πλατείας Φαρρών, στην κατεδάφιση επικίνδυνων κτιρίων, στην αποκατάσταση της υδροδότησης από το Φράγμα Πείρου- Παραπείρου και στην αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου γηπέδου ως σύγχρονο σκοπευτήριο. 

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι τα έργα: 

-Ολοκλήρωση Εσωτερικού Αποχετευτικού Δικτύου στους Οικισμούς Φαρρών και

Βασιλικού

-Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας μέσω του «Αντ. Τρίτσης», για την οποία είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός

-Ασφαλτόστρωση του δρόμου από θέση «Γιαννικαίϊκα» προς Αστέρι

-Βελτίωση του δρόμου προς γήπεδο Φαρρών έως Ε.Ο. 33 

-Βελτίωση Αγροτικών Δρόμων μέσω προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοπρατείται σύντομα

-Βελτίωση του δρόμου από θέση «Πορος Πετρου» έως δρόμο προς γήπεδο Φαρρών

- Αύξηση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας για το Δημοτικό Κατάστημα και το Γυμνάσιο- Λυκειακές Τάξεις Χαλανδρίτσας Δήμου Ερυμάνθου το οποίο δημοπρατείται σύντομα
- Κατασκευή W.C. ΑΜΕΑ και ραμπών στα σχολεία, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Φιλόδημος και ΣΑΤΑ 

-Αναβάθμιση – Εκσυγχρονισμός δικτύου άρδευσης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρεμβάσεις στις θέσεις «Θονούλα»,  «Αη Γιώργης - Παπά», «Μύλος»,  «Ιτιές», «Διχάλι» και «Βαρκό».

Eξ άλλου, ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ήδη εκπονείται μελέτη για την οριοθέτηση του ρέματος και για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

«Και στις περιοδείες μας ακούμε τους συνδημότες μας, τις προτάσεις, τις αγωνίες, τα προβλήματα. Παραμένουμε σταθερά δίπλα τους, σχεδιάζοντας μαζί την επόμενη μέρα, με αποφασιστικότητα και δυναμική. Τους ευχαριστώ για την αποδοχή και την αναγνώριση των προσπαθειών μας, εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου. Όλοι μαζί συνεχίζουμε, γιατί έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος" αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις