Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεκάδες σεισμοί στον Κορινθιακό: Τι λέει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Δεκάδες σεισμοί στον Κορινθιακό: Τι λέει...

Μεγέθους από 0,8 έως 2,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ

Οι συνεχόμενοι μικροί σεισμοί στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, μεγέθους από 0,8 έως 2,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, δεν ανησυχούν προς το παρόν, τους σεισμολόγους.

Όπως δηλώνει ο καθηγητής Σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, «οι σεισμοί που έγιναν στον Κορινθιακό, είναι μία συστάδα επικέντρων, προς το κεντρικό μέρος του Κορινθιακού κόλπου, δυτικότερα από τις Αλκυονίδες. Δεν είναι στο ρήγμα των Αλκυονίδων. Ο Κορινθιακός κόλπος χαρακτηρίζεται από συχνή παρουσία τέτοιων συστάδων μικροσεισμών», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι «προς το παρόν δεν έχουμε ξεπεράσει ένα φυσιολογικό πλαίσιο, που θα μας έβαζε σε ανησυχία».

Αναφερόμενος στη σεισμική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνει ότι «την τελευταία διετία έχουμε μία γενικότερη σεισμική ησυχία στη χώρα. Δεν γίνονται ισχυροί σεισμοί. Αυτό εξηγείται, γιατί την προηγούμενη διετία 2019-2021, είχαμε πάρα πολλούς σεισμούς. Στη Σάμο, στο Αρκαλοχώρι, στον Τύρναβο και αλλού. Εκτονώθηκε μεγάλο φορτίο σεισμικής ενέργειας τη δειετία αυτή. Τώρα έχει ησυχάσει ο ελλαδικός χώρος, μέχρι να έχουμε ενεργοποίηση και πάλι. Το που και το πότε φυσικά δεν το ξέρουμε», καταλήγει.\

Πηγή: Dnews

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις