Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Με επιτυχία η πρώτη προβολή του αφιερώματος στον σύγχρονο Ιταλικό κινηματογράφο

Πάτρα: Με επιτυχία η πρώτη προβολή του α...

Απόψε Τετάρτη 20/9 στις 20.30 προβάλλεται στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου η ταινία «Piano piano” του Nicola Prosatore

Η παρουσίαση της ταινίας «Piano piano” του Nicola Prosatore, η οποία θα πραγματοποιηθεί απόψε Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στις 8.30 το βράδυ στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην άνω πόλη, σηματοδοτεί τη δεύτερη (2η) ημέρα των προβολών του αφιερώματος στο Σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο, από την ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου που διοργανώνει και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.

Πρόκειται για μία ταινία του 1987, η οποία μας μεταφέρει στη Νάπολη, την εποχή που η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου κερδίζει το πρωτάθλημα και η πόλη ζει σε μια εκστατική ευφορία. Οι κάτοικοι ενός προαστίου ζουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή τους πριν κάποιες πολεοδομικές αλλαγές εξαφανίσουν για πάντα τον μικρόκοσμό τους. Η Άννα είναι 13 χρονών και βιάζεται να ενηλικιωθεί. Επιπλέον επιβαρύνεται με τις όλες τις προσδοκίες της μητέρας της για μια ζωή, που εκείνη δεν έζησε ποτέ. Η συνάντηση με τον συνομήλικο της, Πεπίνο, και τον Μαριούολο θα την φέρουν στα όρια αυτού του μικρόκοσμου αλλά και της λεπτής γραμμής, που διαχωρίζει την παιδική ηλικία από το μέλλον.

Πρωταγωνιστούν οι: Ντομινίκ Ντοναρούμα, Τζουζέπε Πιρότσι, Αντόνια Τρούπο. Έτος παραγωγής 2022

Το 3ήμερο ολοκληρώνεται στον ίδιο χώρο την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου με την ταινία  «Notti in bianco, baci a colazione» σε σκηνοθεσία του Francesco Mandelli. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Matteo Bussola που εκδόθηκε το 2016. Ο Ματτέο είναι ένας σκιτσογράφος, και η Πάολα μια συγγραφέας. Οι δυο τους έχουν τρεις κόρες, προσπαθούν να είναι καλοί γονείς και προσπαθούν να ακολουθήσουν την καριέρα τους. Ώσπου μια μέρα, η παλιά φίλη του Ματτέο, η Σάρα, καταφθάνει με μια σπουδαία προσφορά εργασίας.

Πραταγωνιστούν οι: Alessio Vassallo, Ilaria Spada, Giordano De Plano, Tess Masazza, Tess Masazza, Enzo Garinei, Francesco Mandelli.

ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΣΤΗΝ  ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

Το βράδυ της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου 2023 το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου γέμισε από φίλους του κινηματογράφου οι οποίοι στην έναρξη του αφιερώματος παρακολούθησαν την ταινία με τίτλο «L’ombra del giorno». Η ταινία είναι για μια παραγωγή του 2022 σε σκηνοθεσία του Giuseppe Piccion. Το κοινό παρακολούθησε την αλλαγή του  Λουτσιάνο, ενός εστιάτορα φίλου του φασιστικού καθεστώτος ο πιστεύει ότι μπορεί ακόμα να ζήσει με τους δικούς του κανόνες μέσα στην επιχείρησή του. Η έλευση της  Άννας, για να εργαστεί, ενός κοριτσιού με ένα επικίνδυνο μυστικό, αρχίζει να του ανατρέπει τη ζωή….αρχίζει να δουλεύει στο εστιατόριό του.

Την ταινία προλόγισε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Πάτρας, Ανδρέας Μάζης. Παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού  εξοπλισμού Νίκος Ασπράγκαθος, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture