Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται στο Πολύεδρο η ποιητική συλλογή «Άγουρος» του Τάσσου Παγιασλή

Πάτρα: Παρουσιάζεται στο Πολύεδρο η ποιη...

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ - Θα μιλήσουν η Γιάννα Σιβροπούλου - φιλόλογος & ο Αλέξανδρος Φωσταίνης – ποιητής

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο φιλόξενο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα, η Γιάννα Σιβροπούλου - φιλόλογος και ο Αλέξανδρος Φωσταίνης – ποιητής θα μιλήσουν για την ποιητική του συλλογή με τίτλο «Άγουρος» του Αναστάσιου (Τάσσου) Παγιασλή, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΤΑΔΕ ΕΦΗ.

«Ομαδοποιημένα σε τρεις ενότητες (Μαθητεία, Αντικαθρεπτισμοί και Ταυτότητα) τα ποιήματα του Τάσσου Παγιασλή στο σύνολό τους συγκροτούν μια μεστή μαρτυρία και πρόταση για ουσιώδη σύγχρονα υπαρξιακά ζητήματα («…Δουλειά μελλοντικών αρχαιολόγων/ να μας ξεθάψουν / και / στην ερμηνεία μας να θρηνήσουν». Πισσόλακκος). Άποψή του - την οποία εκφράζει με σαφή, στοχαστική, δωρική γραφή και προσβάσιμες, έξυπνες, ουσιώδεις ποιητικές αναφορές - είναι η ανάξια και άχρηστη στάση του ανθρώπου της εποχής μας αλλά και η ευθύνη που έχει απέναντι στο συνολικό Είναι (ως άτομο και ως κοινωνία) (Στεφάνι έπλεξα τ’ ακάνθινά σου χείλη. / Τα φόρεσα. / Τα φίλησα. / Μάτωσα. / Σε σκότωσα. / Κι ύστερα μέθυσα / στον γάμο κάποιου. Ακάνθινα Χείλη). Συνεπώς, η συλλογή «ΑΓΟΥΡΟΣ» μας αφορά (… Όσο κι αν ελεύθερος πετάς/πάντα σκλάβος των φτερών σου./Υπό εξαφάνιση μέσα στο σμήνος./Τεκμήριο μοναξιάς. Η Νανόχηνα Β) επειδή καταδεικνύει το τραγικό αδιέξοδο που δημιουργείται από τη λανθασμένη επιλογή να στήσει κάποιος τη ζωή του  μονόπλευρα, υπηρετώντας και αντλώντας μόνο τον ευδαιμονισμό της, χωρίς αυτό τον ευδαιμονισμό να τον αντιδιαστέλλει με τον καταλύτη του, τον Θάνατο, που συμβαίνει αμέτρητες φορές - σε ατέλειωτη αλληλοδιαδοχή - αφού ο προορισμός της κάθε στιγμής (το παρόν) είναι μπροστά στην καινούρια στιγμή  (το μέλλον) να πεθάνει. Έτσι, ο πολίτης παραμένει αμαθής, απομονώνεται, με συνέπεια να εισπράττει ολόκληρο το τίμημα του Γολγοθά του (άγχος, ερημιά, κατάθλιψη, φυγή, υποδούλωση). Αντίθετα, η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας μεταβάλλει το εφήμερο σε χρήσιμο, είναι Γνώση που δημιουργεί μιαν άλλη ποιότητα και συνθήκες  ζωής σε όλες τις εκδηλώσεις της (έρωτα, ανθρώπινες σχέσεις και δράσεις, θεσμούς, ιδέες, στόχους κ.τ.ο.)(Σταγόνες ιδρώτα στο τσιμέντο/Στις χαραμάδες τριανταφυλλιά/Μπλε ουρανός/Το μεταξύ μας νερό/Κοκκινίζει/Χείλια φιλιά φιλί/Ο αχός της ανάσας. Διαφθορά)». - Γιάννης Πλαχούρης

Ο Δρ. Αναστάσιος (Τάσσος) Παγιασλής έχει γεννηθεί το 1982 στον Χολαργό Αττικής. Μεγάλωσε και τέλειωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος  του  Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕE) το 2005 με μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Lancaster το 2006 και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Nottingham το 2015. Φοίτησε και δούλεψε ως βοηθός διδασκαλίας και έρευνας σε Αυστρία, Ουγγαρία, Αγρίνιο και Αγγλία, όπου και κατέληξε εδώ και πολλά χρόνια επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Nottingham.

Γράφει ποίηση τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά δίχως διάκριση κι έχει ακόμα δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια άρθρα και μελέτες με κύριο θέμα την ψυχολογία καταναλωτή. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture