Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Τι σημαίνει η αναβολή των εκλογών- Η διαδικασία της κάλπης  

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Τι σημαίνει η αναβολή των...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Κατά μία εβδομάδα αναβλήθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία λόγω των καταστροφών που πλήττουν τη χώρα.

Ωστόσο η διαδικασία παραμένει η ίδια. Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο  συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας,  Μιχάλης Σιδηρόπουλος, «δεν αλλάζει κάτι. Τα εκλογικά τμήματα θα είναι αυτά που είχαν ήδη γνωστοποιηθεί. Αυτό που στην ουσία αλλάζει είναι ότι θα συνεχιστεί για κάποιες μέρες ακόμα ο προεκλογικός αγώνας αν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Από χθες βέβαια αρκετοί υποψήφιοι έχουν προχωρήσει σε αναστολή των εκδηλώσεων τους λόγω της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή της Θεσσαλίας. Έχουμε αγωνία για τι συμβαίνει κάτω από τις στέγες των πλημμυρισμένων σπιτιών. Υπάρχει μη σαφής αριθμών αγνοουμένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ομόφωνα αποφάσισε ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες δε μπορεί να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου». 

Όπως εξηγεί ο κ. Σιδηρόπουλος, «μπορεί η απόφαση για αναβολή να καθυστερεί κατά μία εβδομάδα την εκλογή αλλά μπροστά στα γεγονότα αντιλαμβανόμαστε ότι κάποια πράγματα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω.  Από εκεί και πέρα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες όπως ακριβώς είχαν οργανωθεί.

Είχε καθοριστεί ποια θα είναι τα εκλογικά τμήματα και το εκλογικό υλικό ήταν έτοιμο να παραδοθεί στις εφορευτικές επιτροπές οι οποίες είχαν καθοριστεί. Είχαν γίνει κι οι απαραίτητες δοκιμές από την εταιρεία που θα τρέξει τη διαδικασία με τη διαχείριση του ηλεκτρονικού μητρώου. Από οργανωτική πλευρά ήμασταν πανέτοιμοι».

Η εκλογική διαδικασία

Όπως αναφέρει ο κ. Σιδηρόπουλος. «οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου, και θα κλείσουν στις 8 το απόγευμα. Με την ανάπτυξη των εκλογικών τμημάτων που υπάρχει, κάθε πολίτης θα έχει κοντά εκλογικό τμήμα έτσι ώστε να ψηφίσει. Θα υπάρχει τη δυνατότητα συμπλήρωσης αίτησης έτσι ώστε όποιος το επιθυμεί να γίνει μέλος του κόμματος και να ψηφίσει».

Η επόμενη μέρα

Όπως επισημαίνει ο κ. Σιδηρόπουλος, «είναι κατά κάποιο τρόπο μια ανοιχτή διαδικασία, αισιοδοξούμε για προσέλευση του κόσμου, οι εκδηλώσεις άλλωστε που έγιναν αυτό το διάστημα είχαν προσέλευση κόσμου που άκουσε τους πέντε υποψήφιους. Την Πάτρα την επισκέφθηκαν και οι πέντε και αυτό δείχνει το ενδιαφέρον που έχει η Πάτρα και η Αχαΐα για το ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Είμαστε αισιόδοξοι λοιπόν για η συμμετοχή και για το ότι, όταν ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος, δυνατός, ε σφυρηλατημενη ενότητα θα μπορέσει να προχωρήσει στην απαραίτητη ανασυγκρότηση. Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον προσυνεδριακό διάλογο που είναι απαραίτητος να γίνει. Θα προχωρήσουμε μετά σε ένα συνέδριο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανασυγκροτηθεί».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις