Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χρησιμοποιούν τον Ιατρικό Σύλλογο για να πουλήσουν «άγνωστα» φάρμακα στα social media και το διαδίκτυο

Πάτρα: Χρησιμοποιούν τον Ιατρικό Σύλλογο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Διαφημίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να έχουν την έγκριση του συλλόγου χωρίς αυτό να ισχύει

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας σε σχέση με άγνωστης προέλευσης και ταυτότητας σκευάσματα που διαφημίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να έχουν την έγκριση του συλλόγου χωρίς αυτό να ισχύει.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η πρόεδρος του Iατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, «πρόκειται για παραπλανητικές διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προωθούν προϊόντα που συνοδεύονται από το λογότυπο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. Σε κάποιες περιπτώσεις συνοδεύονται και από φωτογραφίες επιφανών μελών μας.

Είναι προϊόντα αγνώστου ταυτότητας. Έχουμε κάνει μία έρευνα στον Ιατρικό Σύλλογο σε σχέση με την προέλευση αυτών των προϊόντων και σκευασμάτων, δεν μπορούμε να πιστοποιήσουμε τη δραστική ουσία, δε μπορούμε να ξέρουμε αν υπάρχει άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας. ‘Έχουμε κάνει σχετική αναφορά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος για την ανεύρεση του υπαίτιου αυτής της κακόβουλης ενέργειας».

Όπως εξηγεί η κα Μαστοράκου, «πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια γιατί επιχειρείται η προώθηση προϊόντων χρησιμοποιώντας τον Ιατρικό Σύλλογο ή επιφανή μέλη του. Είναι παράνομο και καταχρηστικό. Συνιστούμε στους πολίτες να μην δίνουν καμία σημασία σε τέτοιες καταχωρήσεις ούτε σε ιστοσελίδες αγνώστου προελεύσεως που διαφημίζουν προϊόντα αγνώστου ταυτότητας. Να είναι προσεκτικοί και να απευθύνονται πάντα στους γιατρούς για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζουν. 

Τα προϊόντα που διαφημίζονται και έχουμε ελέγξει είναι κάποια ουρολογικά σκευάσματα και κάποια αντιπαρασιτικά. Αντιληφθήκαμε τι συμβαίνει καθώς είχαμε δύο αναφορές, η πρώτη από κάποια κυρία  η οποία ρώτησε αν κάποιο σκεύασμα έχει την έγκριση του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, μας έστειλε το σχετικό το link. Η δεύτερη αναφορά ήταν από μέλος μας που μας ενημέρωσε ότι διακινείται προϊόν με τη φωτογραφία του ενώ δεν το έχει εγκρίνει και ούτε σχετίζεται με αυτό. Ζήτησε την προστασία του συλλόγου έναντι αυτής τα κακόβουλης συμπεριφοράς».

Όπως τονίζει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, «θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με όλα αυτά που διακινούνται στο διαδίκτυο».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις