Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα- Σχολεία: Το πρώτο κουδούνι σε αριθμούς! Οι νέοι μαθητές και ο αριθμός των καθηγητών

Αχαΐα- Σχολεία: Το πρώτο κουδούνι σε αρι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στις 11 Σεπτεμβρίου χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα θρανία

Σε ετοιμότητα για τη νέα σχολική χρονιά είναι οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αχαΐα.

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 11 Σεπτεμβρίου και χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα θρανία άλλοι σε γνώριμα μέρη κι άλλοι σε νέο περιβάλλον.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα φοιτήσουν φέτος 21.000 μαθητές. Από αυτούς 2.700 θα περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα του δημοτικού σχολείου και 1.900 θα πάνε για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο. Φέτος και προς το παρόν οι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Αχαΐας είναι 2.500.

«Τα σχολεία είναι πλήρως στελεχωμένα ενώ αναμένουμε και την άφιξη των αναπληρωτών. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε όλοι μαζί προς όφελος των μαθητών ανέφερε στο thebest.gr ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, Νίκος Κλάδης.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Αχαΐας θα φοιτήσουν  φέτος 20.000 μαθητές. Οι μόνιμοι καθηγητές φτάνουν τις 2.000 ενώ οι αναπληρωτές καθηγητές είναι περίπου 200.

«Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει ευοίωνα, οι θέσεις στη γενική παιδεία έχουν καλυφθεί ενώ μένει να καλυφθούν κάποια κενά που υπάρχουν στην ειδική αγωγή. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών είναι ικανοποιητικός έτσι ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία» ανέφερε στο thebest.gr η διευθύντρια δευτεροβάθμιας, Ευγενία Πιερρή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις