Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ανεβαίνει η τιμή του καφέ και «δεν μπορεί να είναι ενιαία»

Πάτρα: Ανεβαίνει η τιμή του καφέ και «δε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να αξιολογήσει τι πρέπει να κάνει για να είναι βιώσιμη η επιχείρησή του και να κοστολογήσει τις υπηρεσίες του» λένε κύκλοι της εστίασης τονίζοντας πως η τιμή δεν είναι κάτι που ελέγχεται.

Προβληματισμός υπάρχει για το αν θα αυξηθεί η τιμή του καφέ στα μαγαζιά της Πάτρας.

Όπως λένε επαγγελματίες της εστίασης η απορρόφηση των εξόδων των πρώτων υλών που έχουν κάνει μέχρι τώρα για να μην αυξηθεί η τιμή του καφέ είναι κάτι που δε μπορεί να συνεχιστεί καθώς βάζει σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις. 

Την ίδια ώρα επαγγελματίες του κλάδου εξηγούν ότι η τιμή του καφέ δεν μπορεί να είναι ενιαία καθώς κάθε κατάστημα έχει διαφορετικές ανάγκες και υποχρεώσεις.

«Κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να αξιολογήσει τι πρέπει να κάνει για να είναι βιώσιμη η επιχείρησή του και να κοστολογήσει τις υπηρεσίες του» λένε κύκλοι της εστίασης τονίζοντας πως η τιμή δεν είναι κάτι που ελέγχεται.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς «οι τιμές του καφέ στην Αχαΐα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες πόλεις» ωστόσο φαίνεται πως αυτό θα αρχίσει να αλλάζει.

Όπως εξηγεί o  επιχειρηματίας και γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ Τάκης Ματθαιόπουλος, «το να μη γίνουν αυξήσεις βάζει πλέον τις επιχειρήσεις σε κίνδυνο. Πρέπει επιπλέον να σκεφτούμε ότι η τιμή του καφέ δεν μπορεί να είναι ενιαία καθώς κάθε μαγαζί έχει και διαφορετικά λειτουργικά έξοδα. Για παράδειγμα ένα μαγαζί στη Ρήγα Φεραίου έχει πολύ υψηλότερο ενοίκιο από ένα άλλο που είναι πιο έξω. Ο κάθε ένας λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσει την τιμή του καφέ του ανάλογα με τα δεδομένα που έχει να αντιμετωπίσει. Θεωρώ ότι το φετινό χειμώνα θα δούμε τον καφέ στα 4 ευρώ ενώ στα καλοκαιρινά μαγαζιά που ο καφές φέτος είχε 4 ευρώ, του χρόνου το καλοκαίρι θα πάει στα 4,50».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις