Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Αλλάζουν τα δεδομένα στην «καλοκαιρινή» εστίαση- Χωρίς νέα μαγαζιά φέτος- «Προβλέπονται αυξήσεις στις τιμές»

Αχαΐα: Αλλάζουν τα δεδομένα στην «καλοκα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο επιχειρηματίας και γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ Τάκης Ματθαιόπουλος

Χωρίς εισόδους νέων καταστημάτων εστίασης έχει ξεκινήσει το φετινό καλοκαίρι στην Αχαΐα.

Η τάση που υπήρχε κάθε χρόνο να υπάρχουν νέοι χώροι για φαγητό, ποτό και μπάνιο στις παραλιακές περιοχές του νομού δε ακολουθείται για το καλοκαίρι του 2023 ενώ οι επιχειρηματίες του κλάδου προς το παρόν αντιμετωπίζουν μία κακή αρχή για τη φετινή σαιζόν λόγω του άστατου καιρού.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο επιχειρηματίας και γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ Τάκης Ματθαιόπουλος, «φέτος παρατηρείται ότι δεν έχουν ανοίξει νέα καταστήματα εστίασης για το καλοκαίρι. Φαίνεται ότι οι συνάδελφοι σκέφτηκαν σοφά γιατί το μόνο που δεν λείπει στην Αχαΐα είναι τα καταστήματα εστίασης. Αντίθετα θα έλεγα ότι περισσεύουν. Έχουμε 2.100-2.200 καταστήματα, δεν χρειάζονται αλλά café-bar και beach bar-restaurant. Είναι θετικό να μην ανοίγουν πολλά καινούργια καταστήματα στην εστίαση γιατί το πρόβλημα στο χώρο είναι αυτό στην περιοχή μας, ότι υπάρχουν πιο πολλά καταστήματα απ’ όσα χρειάζονται. Έτσι έρχεται και ένας αθέμιτος ανταγωνισμός σε όλα».

Όπως επισημαίνει ο κ. Ματθαιόπουλος, «μέχρι τώρα η σαιζόν είναι κακή λόγω του καιρού. Μέχρι χθες δεν ήταν καλοκαίρι ενώ υπάρχουν μαγαζιά που δεν έχουν ανοίξει καν ή που άνοιξαν τις τελευταίες δύο ήμερες. Θεωρώ ότι με το που θα φτιάξει ο καιρός, θα βελτιωθεί η εικόνα στα καταστήματα και ότι θα υπάρχει ένα καλό καλοκαίρι από εδώ και πέρα. Βέβαια η ζημιά έχει γίνει. Φαίνεται πως είναι αναπόφευκτο να ανέβουν και οι τιμές.

Υπάρχουν αυξήσεις από πέρσι και άρα το λογικό είναι να ανέβουν οι τιμές. Αν βλέπετε ότι δεν ανεβαίνουν είναι γιατί η αγορά είναι πιεσμένη και υπάρχει φόβος ότι αυξήσεις στις τιμές θα κάνουν κακό στην επισκεψιμότητα. Είναι ένα δίλλημα πάντα το να αυξήσεις τιμές. Η λογική όμως λέει ότι πρέπει να ανέβουν οι τιμές, όταν ανεβαίνουν τα πάντα. Στην εστίαση δε μπορούμε να απορροφήσουμε τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες. Πιστεύω λοιπόν ότι θα δούμε ανεβασμένες τιμές στους τιμοκαταλόγους, κάποιοι που έκαναν πέρσι αυτή την κίνηση, μπορεί να μην κάνουν φέτος. Όλοι φοβόνται αλλά αυτοί που δεν ανέβασαν πέρσι τις τιμές, οδηγούνται από τις συνθήκες να κάνουν αυτό το καλοκαίρι. Μακάρι να έχουμε μία καλή χρονιά με υγιή ανταγωνισμό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις