Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα- Εκλογές: Πόσες κάλπες θα στηθούν- Λιγότεροι κατά 1.000 οι εκλογείς  

Πάτρα- Εκλογές: Πόσες κάλπες θα στηθούν-...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

  «‘Έχουμε λοιπόν ξεκινήσει όμως αναμένουμε και τα νέα στοιχεία για τη συνέχεια»

Εν αναμονή εγκυκλίων που σχετίζονται με τη διεξαγωγή των εκλογών του Οκτωβρίου είναι ο Δήμος Πατρέων που ήδη έχει ξεκινήσει να προετοιμάζεται για να  διεξαχθεί η διαδικασία όπως πρέπει και χωρίς προβλήματα.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr, o Αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας , «είμαστε σε συνεννόηση και συσκέψεις με τις υπηρεσίες μας έτσι ώστε να γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα η διεξαγωγή των εκλογών.  Τα συνεργεία μας θα έχουν έτοιμες τις κάλπες και τα παραβάν που θα χρειαστούν,  αυτή τη στιγμή μετρούνται και διορθώνονται- επισκευάζονται όπου χρειάζεται για να είναι όπως πρέπει. Θα έχουμε διπλάσιες κάλπες σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές. Είχαμε 350, τώρα θα έχουμε 700 και πλέον κάλπες και παραβάν.

Στις βουλευτικές εκλογές εργάστηκαν για τις εκλογές 473 υπάλληλοι, τώρα θα ξεπεράσουμε αυτό τον αριθμό. Ο αριθμός των εκλογέων στο Δήμο Πατρέων είναι 165.000 και είναι λιγότεροι κατά 1.000 σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Όπως εξηγεί ο κ. Πλέσσας, «μετά και την κατάθεση των παρατάξεων στο πρωτοδικείο, περιμένουμε και την εγκύκλιο που έρχεται πάντα πριν τις δημοτικές εκλογές για να συγκαλέσουμε τη διαπαραταξιακή επιτροπή για την πολιτική διαφήμιση σε σημεία της πόλης, κοινόχρηστους χώρους, στάσεις λεωφορείων κ.λπ.

Σε σχέση με τα εκλογικά κέντρα αναμένουμε από την Περιφέρεια  να μας ενημερώσει για το ποια είναι όταν κι εκείνη ενημερωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Από εκεί και πέρα εμείς θα φροντίσουμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Είμαστε σε αναμονή, κάνουμε την προπαρασκευή με τις υπηρεσίες και με βάση τα δεδομένα που θα έρθουν  από τις εγκυκλίους θα διευθετήσουμε και το θέμα των εκλογικών σάκων που θα δοθούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους το Σάββατο πριν τις εκλογές μαζί με το εκλογικό υλικό. Το Σάββατο θα μεταφερθούν στα εκλογικά κέντρα και οι κάλπες μαζί με τα παραβάν. ‘Έχουμε λοιπόν ξεκινήσει όμως αναμένουμε και τα νέα στοιχεία για τη συνέχεια.

Θεωρούμε ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα ούτε σε αυτές τις εκλογές και θα διασφαλίσουμε την ελεύθερη διακίνηση του πολιτικού λόγο και αυτή τη φορά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις