Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρεκόρ! Βέλγος κολύμπησε 131χλμ χωρίς διακοπή στον Κορινθιακό

Φωτογραφία: Βonne_matthieu/Facebook

Φωτογραφία: Βonne_matthieu/Facebook

Σε 60 ώρες και 55 λεπτά κολύμπησε 131 χιλιόμετρα σε διαδρομή στον Κορινθιακό Κόλπο.

Το παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης κατέρριψε Βέλγος, ο οποίος κολύμπησε  στον Κορινθιακό Κόλπο, διανύοντας 131 χιλιόμετρα.

Όπως σημειώνουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, , ο Ματιέ Μπον κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης στη θάλασσα χωρίς διακοπή. Ειδικότερα, σε 60 ώρες και 55 λεπτά κολύμπησε 131 χιλιόμετρα σε διαδρομή στον Κορινθιακό Κόλπο.

«Πρώτος στόχος μου είναι να σπάσω το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ των 125,7 χιλιομέτρων, αλλά αν πάλι νιώθω καλά μετά από αυτή την απόσταση και με ευνοήσει ο Ποσειδώνας, σκοπεύω να κολυμπήσω όσο περισσότερο μπορώ», δήλωσε ο 29χρονος πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του.

Ο Ματιέ Μπον ξεκίνησε την Πέμπτη, μια μέρα αργότερα από αυτή που είχε προγραμματιστεί λόγω των ισχυρών ανέμων και των πολύ ψηλών κυμάτων στον Κορινθιακό.

Ο Ματιέ Μπον επέλεξε τον Κορινθιακό Κόλπο, επειδή μπορούσε να κολυμπήσει περισσότερα από 100 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή – καθιστώντας τον ιδανική τοποθεσία για την πρόκληση.

Όπως αναφέρει η ομάδα του ολόκλητο το σώμα του και κυρίως τα χείλη του πονούσαν λόγω του αλμυρού θαλασσινού νερού, ενώ στο τέλος υπήρχε και σφοδρός άνεμος

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Νιλ Άγκιους από τη Μάλτα που είχε διανύσει 125,7 χιλιόμετρα.

 

πηγή  www.ertnews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις