Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σήμαινε εκείνο το “S” που ζωγραφίζατε στο σχολείο;

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σήμαινε εκείνο το ...

Ένας Σουηδός πέρασε 5 χρόνια αναζητώντας την πραγματική προέλευση του Universal “S” και τελικά τη βρήκε

Ήταν αγαπημένη συνήθεια πολλών μαθητών στο παρελθόν και γέμιζε ουν ολίγα τετράδια.  Αναρωτηθήκατε ποτέ τι ακριβώς συμβόλιζε αυτό το S;

Ενας YouTuber (ή με πολύ ελεύθερο χρόνο ή με φοβερή περιέργεια) έκανε μια έρευνα σχετικά με αυτό το S, που ένωνε μαθητές από το Λύκειο κάποιου random γυμνασίου της επαρχίας μέχρι κάποιο γεμάτο drama high school των ΗΠΑ. Ο τύπος αφιέρωσε πέντε ολόκληρα χρόνια σε αυτή την έρευνα.

Ποια είναι τέλος πάντων η προέλευση του “S”;
Ο Σουηδός YouTuber, David Wångstedt χρειάστηκε πέντε χρόνια για να μάθει την αλήθεια σχετικά με την προέλευση του “S”. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια κοπιαστική έρευνα στην οποία είχε να αντιμετωπίσει πολλά λανθασμένα στοιχεία και αδιέξοδα. Τελικά, όμως, τα κατάφερε και ανακάλυψε την αλήθεια.

Όπως εξήγησε, η έρευνά του τον οδήγησε σε πολλές διαδικτυακές συζητήσεις προτού μάθει ότι το σύμβολο είχε συνδεθεί με το αμερικανικό brand ρούχων “Stussy”. Πρόκειται για εταιρεία που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980.

Η θεωρία πως το “S” είναι ουσιαστικά το σύμβολο της “Stussy” έχει πολλούς οπαδούς, ωστόσο ο YouTuber δεν κατάφερε να βρει καμία απόδειξη για κάτι τέτοιο. Η ίδια η εταιρεία μάλιστα λέει πως το σύμβολο προϋπήρχε της ίδρυσής της.

Μια άλλη εκδοχή θέλει το “S” να είναι το αρχικό της “Suzuki”, μιας και στην ουσία αυτό είναι και το λογότυπό της εταιρείας. Ούτε αυτή η θεωρία τον έπεισε. Το έψαξε λίγο παραπάνω. Κάπως έτσι, μετά από αναζήτηση πολλών φωτογραφιών, βρήκε εικόνες του Jon Naar. Πρόκειται για ένα φωτογράφο με ειδίκευση στα γκράφιτι, από τη δεκαετία του 1970. Οι φωτογραφίες του έδειχναν το “S” ζωγραφισμένο σε κτίρια σε διάφορες τοποθεσίες.

Μετά από πολλές φωτογραφίες, ο Wångstedt έπεσε πάνω σε ένα έργο τέχνης του Jean-Michel Basquiat που ολοκληρώθηκε στη Νέα Υόρκη το 1982.

 
Προφανώς, ο Basquiat το περιέγραψε ως το «κλασικό S του graf» – το graf είναι συντομογραφία του γκράφιτι…

Πάντως. η παλαιότερη χρήση του συμβόλου χρονολογείται από τη δεκαετία του 1890.

Η παραπάνω είναι μια εικόνα από το βιβλίο Mechanical Graphics του Federick Newton Willson, η οποία φαινόταν να δείχνει μια πρώιμη εκδοχή του “S”.

Ο Willson δίδασκε γεωμετρία στο Πανεπιστήμιο Princeton του New Jersey, και ο Wångstedt υπέθεσε ότι «μπορεί να είχε διδάξει στους μαθητές του αυτό το ωραίο κόλπο για να τους βοηθήσει να σχεδιάσουν ένα συμμετρικό S».

OK. Tώρα ξέρουμε.

 

πηγή mikropragmata.lifo.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις