Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η "Ανατομία μίας πτώσης" προβλήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου και τώρα βγήκε στις αίθουσες

Η "Ανατομία μίας πτώσης" προβλ...

Το φιλμ της Ζιστίν Τριέ που ελπίζουμε να έρθει και στην Πάτρα, κατέκτησε φέτος στις Κάννες τον Χρυσό Φοίνικα

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 κυκλοφόρησε σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ στους Ελληνικούς κινηματογράφους η ταινία που κατέκτησε τον Χρυσό Φοίνικα του φετινού Φεστιβάλ των Καννών.

Ο λόγος για την ταινία «Ανατομία μίας πτώσης» της Ζιστίν Τριέ που αφού καταχειροκροτήθηκε στις Κάννες, με την Τριέ να παίρνει τον Χρυσό Φοίνικα από τα χέρια της Τζέιν Φόντα, έκανε στη συνέχεια την πανελλήνια πρεμιέρα της στο Athens Open Air Film Festival, στις 23 Αυγούστου 2023, στο υπέροχο θερινό σινεμά Αίγλη Ζαππείου. Την προβολή προλόγισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Νυχτών Πρεμιέρας, Λουκάς Κατσίκας και τίμησαν με τη λαμπερή τους παρουσία την πρεμιέρα, προσωπικότητες από το σινεμά, την τηλεόραση και το θέατρο, όπως οι ηθοποιοί Μιχαήλ Ταμπακάκης, Σίσσυ Τουμάση, Όμηρος Πουλάκης, Τζεφ Μοντάνα, Νίκος Γκέλια, Χρήστος Στέργιογλου, Αργύρης Πανταζάρας και Αλέξανδρος Πέρρος, οι σκηνοθέτες Νίκος Περάκης, Αγγελος Φραντζής, και Τζώρτζης Γρηγοράκης και οι Ναταλία Αργυράκη και Μαίρη Ρετσίνα.

Το φιλμ που πιθανόν να έρθει το επόμενο διάστημα για προβολή και στην Πάτρα, είναι ένα χιτσκοκικό θρίλερ που ερευνά την ανατομία της σχέσης ενός ζευγαριού, όταν ο σύζυγος βρίσκεται νεκρός, και η αιτία θανάτου του δεν μπορεί να διευκρινιστεί.

Η ταινία της Ζιστίν Τριέ που καταχειροκροτήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα Lumiere, εισέπραξε τις καλύτερες κριτικές αλλά και το μεγαλύτερο βραβείο στο περίφημο Φεστιβάλ των Καννών.

Η Ιστορία

Τον τελευταίο χρόνο, η Σάντρα, μια Γερμανίδα συγγραφέας, ο Γάλλος σύζυγός της Σάμουελ και ο εντεκάχρονος γιος τους Ντάνιελ ζουν σε μια απομακρυσμένη πόλη στις γαλλικές Άλπεις.

Όταν ο Σάμουελ βρίσκεται νεκρός στο χιόνι, έξω από το σαλέ τους, η αστυνομία αναρωτιέται αν αυτοκτόνησε ή σκοτώθηκε. Η αιτία θανάτου μένει αδιευκρίνιστη και η Σάντρα θεωρείται η κύρια ύποπτη. Σιγά σιγά η δίκη ξεπερνάει τη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου του Σάμουελ, και μετατρέπεται σε ένα ψυχολογικό ταξίδι στα βάθη της συγκρουσιακής σχέσης του ζευγαριού.

Σε αυτό το χιτσκοκικό θρίλερ, η Ζιστίν Τριέ (Sibyl, In Bed With Victoria) δημιουργεί μια περίπλοκη και συναρπαστική ηρωίδα, αμφισβητώντας τις κοινές πεποιθήσεις για τις σχέσεις και την αλήθεια.

Σκηνοθεσία: Justine Triet

Με τους SANDRA HÜLLER, SAMUEL THEIS, SWANN ARLAUD.

Χώρα: Γαλλία

Διάρκεια: 151 λεπτά.

«Η Χιούλερ λάμπει. Η Τριέ με ένα τρομερά έξυπνο και απατηλά παιχνιδιάρικο δράμα χρησιμοποιεί το είδος ως δούρειο ίππο, για να αφηγηθεί την ιστορία της ξαφνικής κατάρρευσης μιας κανονικής οικογένειας. Με έναν διακριτικό χιτσκοκικό τρόπο ανακρίνει ολόκληρη την έννοια της «ικανοποίησης» στο πλαίσιο της δίκης. Και στην καρδιά, η ερμηνεία της Χιούλερ, μια στοιχειωμένη και συναισθηματική ερμηνεία που μένει για καιρό στο μυαλό, τοποθετώντας την στην κορυφαία βαθμίδα των ευρωπαϊκών ταλέντων». - DEADLINE

«Υπάρχει μια συναρπαστική και ψυχρή ψυχραιμία στο ψυχοθρίλερ της Τριέ. Η ήρεμη αμεσότητα της ηθοποιού είναι αυτή που δίνει στην ταινία υφή, ουσία και συναισθηματική δύναμη. Η ταινία κρατά μια ήρεμη απόσταση, αφήνοντάς μας να αναρωτιόμαστε αν η Σάντρα είναι ένοχη ή όχι, μέχρι το τέλος». ★★★★ The Guardian

«Ένα πορτρέτο μιας περίπλοκης γυναίκας μεταφέρεται με ενδιαφέρον μέσα από ένα δικαστικό δράμα. Στριφογυρίζει ένα «μήπως; Δεν ήταν;», δημιουργώντας μια ιστορία για το πώς διαβάζουμε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε και τις προκαταλήψεις, συνειδητές ή ασυνείδητες, που οδηγούν αυτές τις αναγνώσεις». Screen

Το συναρπαστικό δράμα της Ζιστίν Τριέ, ένας από τους πιο άξιους Φοίνικες που έχουν απονεμηθεί τις τελευταίες δεκαετίες σε ταινία, ενθουσίασε το κοινό που παρευρέθηκε στην κατάμεστη πρεμιέρα στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα.

Οι φωτ. από την ειδική προβολή της ταινίας μας εστάλησαν από το 13ο ATHENS OPEN AIR FILM FESTIVAL.

Επιμέλεια ανάρτησης: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture