Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Πολλοί θεατές και ζεστό χειροκρότημα για τις παραστάσεις «Μωμολογίες» και «φον Δημητράκης»

Πάτρα: Πολλοί θεατές και ζεστό χειροκρότ...

Παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου και στο θεατράκι στην Κρήνη

Η μοναδικότητα της θεατρικής ερασιτεχνικής δημιουργίας αναδείχθηκε σε όλη της την έκταση για μια ακόμα φορά μέσα από δύο εξαιρετικές παραστάσεις, οι οποίες καθήλωσαν το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη και το θεατράκι της Κρήνης.

Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Στον «κήπο» του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου το βράδυ της Κυριακής 27 Αυγούστου από την Θεατρική Ομάδα «Ρεφενέ» παρουσιάστηκαν οι «Μωμολογίες – Επιλεγμένα Σατιρικά δρώμενα». Οι φίλοι του θεάτρου παρακολούθησαν μια σπονδυλωτή παράσταση που σατιρίζει κακοδαιμονίες και  συμπεριφορές στην ελληνική πραγματικότητα.

Τα συγκεκριμένα δρώμενα βραβεύτηκαν στο πανελλήνιο Φεστιβάλ σάτιρας "Μώμος ο Πατρεύς" κατά την παρουσίασή τους από αντίστοιχες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες.

Το βράδυ της Δευτέρας 28 Αυγούστου 2023 τη «σκυτάλη» πήρε η θεατρική ομάδα «Αναντάμ Παπαντάμ» του Συλλόγου «Παναγία η Γηροκομήτισσα», η οποία παρουσίασε το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «φον Δημητράκης». Ένα έργο που αν και γράφτηκε το 1946 παραμένει διαχρονικά επίκαιρο καθώς μέχρι σήμερα υπάρχουν εραστές της εξουσίας ακόμα πιο στυγνοί και καταχθόνιοι από τον ήρωα της παράστασης , οι οποίοι μπορούν να θυσιάσουν τα πάντα για μια καρέκλα και ας μην είναι και …..υπουργική.

Τι δύο θεατρικές παραστάσεις προλόγισε το μέλος του Δ. Σ. στον πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Λαμπρινή Αναγνώστου, η οποία επεσήμανε πως «κύριο μέλημα του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι να ανθίζει ο πολιτισμός στις τοπικές Κοινότητες, στις γειτονιές του Δήμου μας με τις θεατρικές παραστάσεις, τις μουσικές βραδιές, τις προβολές του κινητού δημοτικού κινηματογράφου, τις παραστάσεις Καραγκιόζη και μάλιστα δαπανά για τον λαό του Δήμου μας. Αυτό το κατακτούμε καθημερινά και απόδειξη είναι ότι ο κόσμος αγκαλιάζει όλες μας τις εκδηλώσεις».

Εκ μέρους του Συλλόγου Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κρήνης και της Επιτροπής για το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου μίλησε η κυρία Μαρία Αντωνοπούλου η οποία εξήρε μεταξύ άλλων τη σπουδαιότητα του Φεστιβάλ.

Τις παραστάσεις παρακολούθησε μεταξύ άλλων και η Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων κ. Ήρα Κουρή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture