Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Παγκόσμιο 1998: Η χαμένη ευκαιρία της «γαλανόλευκης» οικοδέσποινας και ο MVP Μποντιρόγκα

Παγκόσμιο 1998: Η χαμένη ευκαιρία της «γ...

Στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξένησε η Ελλάδα, η «γαλανόλευκη» έφτασε μακριά αλλά δεν κατάφερε να... πατήσει το βάθρο των μεταλλίων, ενώ το τρόπαιο του νικητή κατέληξε στη Γιουγκοσλαβία

Ιστορική είναι για την Εθνική Ελλάδας η 13η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το 1998 και πως αλλιώς θα γινόταν, αφού διεξήχθη στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα και το Νέο Φάληρο.
Ένα τουρνουά που σημαδεύτηκε από το lockout στο ΝΒΑ, που είχε ως αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να στελεχωθούν με παίκτες που έπαιζαν σε ευρωπαϊκές ομάδες ή κολέγια και έδωσε τη δυνατότητα στη Γιουγκοσλαβία να δείξει την ανωτερότητά της και να κατακτήσει το τρόπαιο με «οδηγό» τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και MVP τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα.
Πέραν της λάμψης της Γιουγκοσλαβίας, η «επίσημη αγαπημένη» πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία στη διοργάνωση και έχασε τεράστια ευκαιρία για να σηκώσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Καθοδηγούμενη από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, η Ελλάδα βρέθηκε στον πρώτο όμιλο με την Ιταλία, τον Καναδά και τη Σενεγάλη και προκρίθηκε στον όμιλο της δεύτερης φάσης με το απόλυτο των νικών, δίνοντας όλα της τα παιχνίδια στο ΣΕΦ.
Στη φάση των «12» όπου δημιουργήθηκαν δυο νέα γκρουπ ξεκίνησε με το... δεξί απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και παρά τις ήττες από τη Ρωσία και τη Γιουγκοσλαβία προκρίθηκε στους «8» με... σύμμαχο το 3-0 που έκανε στον πρώτο όμιλο. Στο μεγάλο παιχνίδι των προημιτελικών η «γαλανόλευκη» παρουσίασε το πολύ καλό αμυντικό της πρόσωπο και στις λεπτομέρειες επικράτησε της Ισπανίας με 69-62, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «4» όπου θα αντιμετώπιζε τη Γιουγκοσλαβία.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports