Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CAR

/

Με 72 συμμετοχές το επετειακό Ράλλυ Ακρόπολις

Με 72 συμμετοχές το επετειακό Ράλλυ Ακρόπολις

Εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη το απόγευμα της Πέμπτης, 7 Σεπτεμβρίου

O μεγαλύτερος αριθμός πληρωμάτων των τελευταίων 17 ετών συγκεντρώνεται στη λίστα συμμετοχών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023!

Περισσότερες από τις φετινές 72 συμμετοχές, ο αγώνας παρουσίασε το 2006, χρονιά κατά την οποία από την ράμπα εκκίνησής του πέρασαν 84 αυτοκίνητα.

Πλην όμως της αριθμητικής πληρότητάς του, ο 10ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA διακρίνεται και για την ποιότητα των συμμετοχών σε κάθε κατηγορία, με τους διεκδικητές όλων των τίτλων να έρχονται στην Ελλάδα.

Δέκα υβριδικά αυτοκίνητα κατηγορίας Rally1 θα αναμετρηθούν στα ελληνικά βουνά από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με την υποστηρικτική κατηγορία WRC2 να συγκεντρώνει επιπλέον τριάντα συμμετοχές. Την ίδια ώρα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ελληνική παρουσία θα είναι ισχυρή, με 20 πληρώματα, ενώ στην Ελλάδα θα κριθεί ο τίτλος για το Πρωτάθλημα Νέων, καθώς το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί τον έβδομο και τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος JWRC.
Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2022, Toyota Gazoo Racing, θα παραταχθεί στον αγώνα με τέσσερα GR Yaris Rally1. Δίπλα στους συνήθεις ύποπτους, Kalle Rovanpera, Elfyn Evans και Takamoto Katsuta, οι Έλληνες θεατές θα έχουν την τύχη να δουν για ακόμα μία φορά τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Sebastien Ogier, o οποίος αγωνίζεται σε επιλεκτικούς αγώνες.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports