Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Ο Κωστής Γκιμοσούλης έφυγε παραμένοντας νέος, κουβαλώντας στο έργο του τον πειρασμό της ιδιαίτερης δεκαετίας του ’80

Σία Αναγνωστοπούλου: Ο Κωστής Γκιμοσούλη...

Δύναμη σε όσους αγάπησαν αυτόν τον διαχρονικά νέο και ευαίσθητο άνθρωπο, αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμα της, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Συλλυπητήρια δήλωση απέστειλε η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου για την απώλεια του γνωστού λογοτέχνη Κωστή Γκιμοσούλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 63 του χρόνια.

Όπως αναφέρει η κ. Αναγνωστοπούλου, “ο Κωστής Γκιμοσούλης έφυγε παραμένοντας νέος, κουβαλώντας στην ποίηση του, στο έργο του και στην εικόνα του, τον πειρασμό αυτής της ιδιαίτερης δεκαετίας του ’80. Μιας δεκαετίας που έμοιαζε με έναν συναρπαστικό δοκιμαστικό σωλήνα τάσεων και μεταβολών, καινούργιων πνευματικών και κοινωνικών προοπτικών ,μια δεκαετία  που κυοφορούσε εν τέλει μια «άλλη», καθοριστική όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων εποχή. Όλα αυτά ο Κωστής τα μεταβόλισε και τα εξέλιξε σαν παραμύθι στα γραπτά του, δημιούργησε μυθοπλασίες πατώντας πάνω στα αρχέγονα συναισθήματα που μας συνθέτουν και εισέβαλε με την δύναμη και το βάθος τους, μοναδικά  στην σύγχρονη λογοτεχνία.

Δύναμη σε όσους αγάπησαν αυτόν τον διαχρονικά νέο και ευαίσθητο άνθρωπο. «Ας μη σβήσουμε το μέσα φως (όσο κι αν πυκνώνουν τα σκοτάδια έξω)» τα λόγια του, που γίνονται το δικό μας ύστατο αντίο”.

*Να προσθέσουμε πως το 2015, την Τετάρτη 11 Μαρτίου, είχε παρουσιαστεί στην Πάτρα από το Discover, το βιβλίο του Κωστή Γκιμοσούλη, με ποιήμτα και πεζά, με τίτλο "Τα παράξενα που δεν ξεχνάμε".

Πάτρα:Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κωστή Γκιμοσούλη "Τα παράξενα που δεν ξεχνάμε"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture