Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού Μαθηματικών» στις Ημερήσεις Παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου

Πάτρα: «Το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρ...

Συμμετείχε για 2η συνεχόμενη χρονιά στις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Δυτικής Ελλάδας

Κατόπιν πρόσκλησης του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε για δεύτερη (2η) συνεχόμενη χρονιά στις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις, διοργανώνοντας & υλοποιώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού Μαθηματικών - Μαθηματικοί Γρίφοι», τη Δευτέρα 17/7/23 στην Πλαζ και την Τετάρτη 19/7/23 στα Ροΐτικα. Στόχος ήταν να υποστηρίξει και φέτος το κοινωνικό έργο του Δήμου Πατρέων στις ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις.

Στο πρώτο μέρος τα παιδιά της κατασκήνωσης χωρισμένα σε εξαμελείς ομάδες αναζήτησαν τους κρυμμένους Μαθηματικούς γρίφους τους οποίους και έλυσαν, κερδίζοντας αντίστοιχους πόντους. Οι κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι αφενός να «κάνουν» Μαθηματικά, αφετέρου να καλλιεργήσουν δεξιότητες όπως συνεργασία στην ομάδα, επικοινωνία, επίλυση προβλήματος κ.α.

Στο δεύτερο μέρος έγινε παρουσίαση-εισήγηση από την Δρ. Αθανασία Μπαλωμένου σχετικά με τις απαντήσεις των γρίφων ενταγμένες στην αντίστοιχη μαθηματική περιοχή που αντιπροσώπευαν (γρίφοι από: κρυπτογραφία, θεωρία γράφων, συνδυαστική, Οστομάχιον του Αρχιμήδη, Θεωρία αριθμών, γεωμετρία κ.α.).

Στο τρίτο μέρος έγινε βράβευση των 3 ομάδων που αναδείχθηκαν ως νικήτριες ομάδες συγκεντρώνοντας τις υψηλότερες βαθμολογίες.

Η υπεύθυνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης της δράσης για το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, Δρ. Αθανασία Μπαλωμένου ΣΕΕ ΠΕ03 Μαθηματικών, ανέφερε τα εξής:

«Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Δυτικής Ελλάδας, ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργάνωσε και υλοποίησε το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα που φαίνεται να έχει εξαιρετική απήχηση στους μικρούς μαθητές και τους εμπλέκει με παιγνιώδη τρόπο στη φιλοσοφία και την επιστήμη των Μαθηματικών.

Η εξαιρετική συνεργασία με το Γιώργο Μαγιάκη, βοηθό Δημάρχου, καθώς και με την Ελένη Μπούκλη, υπεύθυνη των κατασκηνώσεων στην Πλαζ και την Αφροδίτη Βουτσινά, υπεύθυνη των κατασκηνώσεων στα Ροΐτικα, αλλά και τους Ομαδάρχες των κατασκηνώσεων, ήταν καθοριστικής σημασίας για τη μεγάλη επιτυχία της δράσης, ανοίγοντας το δρόμο και για άλλες μελλοντικές συνεργασίες. Μικροί και μεγάλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη δράση και ανυπομονούν να επαναληφθεί την επόμενη χρονιά».

Από πλευράς του ΠΕ.Κ.Ε.Σ., η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την κυρία Σπυριδούλα Σουλιώτη, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ03 (3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πατρών) και με την εθελοντική υποστήριξη των μαθητών Κωνσταντίνου Τσακουμάγκου (Μαθητή Γ΄ Γυμνασίου του ΠΓΠΠ) και Χρύσανθου Δριμάλα (μαθητή Β' Γυμνασίου του ΠΓΠΠ).

*Οι υπεύθυνοι των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων ευχαριστούν θερμά τους συντελεστές της εκπαιδευτικής δράσης για το έργο τους και τη συνεργασία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις